Preminula Isidora Žebeljan posle duge i teške bolesti

Ostavite komentar


  1. Najbolji odlaze prerano. Baš me je potresla ova vest. Saučešće porodici, veliki gubitak za našu kulturu.

  2. Najbolji odlaze prerano… Zašto?
    Draga Isidora, sa našeg Petlovog brda.
    Saučešće porodici.

  3. Pronašao sam web stranu te „Svetske akademija umetnosti i nauka“, ali je neverovatno da nigde ne piše gde joj je sedište i adresa. Ako neko pronađe te podatke, biću mu zahvalan, da malo pogledam o kakvoj instituciji se radi.

    1. Poštovani čiča Glišo, da niste Vi možda neuspešan kompozitor muzike? Bili ili ne bili, sram Vas bilo zbog ovakvog komentara.

      1. Poštovani gosp. Milan, samo mi odgovorite gde se nalazi ta „Svetska akademija umetnosti i nauka“ gde joj je sedište i adresa i javno ću priznati svoju sramotu.

        1. Osnovana u Ženevi, sedište u Kaliforniji sa kancelarijama širom sveta. Nije teško naći.

          1. Ne može se naći. Nigde nema tačne adrese sedišta, što pokazuje o kakvoj se „ozbiljnoj“ instituciji radi. Pominju se samo dva anonimna imena iz Srbije na sajtu. Navedite adresu, pa ću priznati svoju sramotu.

  4. Ne znam jesmo li svesni koliki je ovo gubitsk i kakav užas pravimo od vrednovanja istinskih umetnika i bulevarskih šetača garderobe,šešira i sličnih,za napredak Srbije i ovog jada od kulture,važnih stvari.Nesrećni Paskaljević izbegava Aleju svega i svačega,nadam se da će i divna kompozitorka.

  5. Kakva je životna, umetnička i ženska snaga bila potrebna da se bude sve to što je bila Isidora Žebeljan. Gigant naše muzičke kulture! Velika je žal što smo je izgubili, još tako prerano. Iskreno saučešće porodici, ali i svima nama koji smo njen rad pomno pratili. Slava joj i rajska naselja, da u njima sakupi hor anđela.

  6. I sada neka mi neko objasni, Isidora Bjelica, pisac petparačkih romana, sahranjena u aleji zaslužnih građana, a akademik Isidora Žebeljan svetski poznata i priznata kompozitorka nije zaslužila takvu počast. Može i Šaban Šaulić ali g-đa Žebeljan ne može. Srami se Srbijo!!!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.