Preminula Olivija de Hevilend, glumica u filmu “Prohujalo sa vihorom”

Ostavite komentar


  1. Umrla je od muke kad je cula da je film stavljen na crnu listu kao rasisticki,u skladu sa novim propisima o politickoj idiokretnosti

    1. taj film sam gledala sa 14 godina i drugi put prosle godine. Zaista je rasusticki.

      1. Zar u to vreme nije bilo rasizma? U čemu je onda problem? Film sasvim odgovara vremenu u kojem je sniman, a naročito vremenu u kojem se radnja dešava. Znači, treba zabraniti sve filmove u kojima se prikazuje nacističko ubijanje u drugom ratu?

        1. Nije rec o rasizmu u radnji filma, nego o predstavi koju su belci tada, kad je film sniman, imali o Afroamerikancima.

  2. Prohujalo sa vihorom za mene je najbolji film svih vremena!

Ostavite komentar


Kultura

Više od povratka u detinjstvo: Izložbom „Dragi Pinokio” otvorena 24. Nedelja italijanskog jezika u Beogradu 8

Više od povratka u detinjstvo: Izložbom „Dragi Pinokio” otvorena 24. Nedelja italijanskog jezika u Beogradu

Otvaranjem izložbe „Dragi Pinokio – Najpoznatiji lutak na svetu viđen očima italijanskih dizajnera i grafičkih dizajnera“ Italijanski kulturni centar u Beogradu započeo je 24. nedelju italijanskog jezika u svetu, koja je 2024. posvećena temi „Italijanski i knjiga: svet između redova“ i pod pokroviteljstvom predsednika Italije zvanično se održava od 14. do 20. oktobra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.