Sindi MorganSindi Morgan, foto: xRalphxDominguez/MediaPunchx,Image: Profimedia

Sindi Morgan, glumica najpoznatija po ulozi Lejsi Anderal u filmu „Caddyshack“ i Lora u originalnom „Tron“ filmu kompanije Disney, preminula je u 69. godini.

Sindi Morgan preminula je u svom domu potvrdio je šerif kancelarije okruga Palm Bič u Floridi za Los Anđeles Tajms.

Morgan je stekla popularnost ulogom plavokose lepotice Lejsi u sportskoj komediji „Caddyshack“ iz 1980. godine, u kojoj su je igrala sa Bilijem Marejom.

„‘Caddyshack’ je bio moj prvi film i reći ću da je konačni proizvod bio potpuno drugačiji, originalno se radilo o kalfama“, rekla je Morgan u intervjuu iz 2012. godine. „Tako da na početku nisam imala šta da izgubim. Bilo je zabavno. Sve što sam radila bilo je usmereno na to da nateram osobu da se oznoji. Pogledate je direktno u oči i uradite tu stvar koju mnoge žene znaju kako.“

Nakon gostovanja u serijama poput „The Love Boat“, „Vega$“ i „Chips“, Sindi je postala film „Tron“ iz 1982. godine, gde je igrala lik programerke Lore. Svoj glaj je pozajmila i u igri „Tron“ iz 2003. godine.

Morgan se pojavila u više televizijskih serija tokom osamdesetih i devedesetih godina, uključujući „Bring ‘Em Back Alive“, „Hawaiian Heat“, „Masquerade“, „The Fall Guy“, „Tough Cookies“, „Beverly Hills Buntz“, „Falcon Crest“, „Matlock“, „Mancuso, FBI“, „Hunter“ i „The Larry Sanders Show“. Takođe je radila na TV filmovima kao što su „The Midnight Hour“ (1985), „Solomon’s Universe“ (1985), „Dead Weekend“ (1995), „Amanda & the Alien“ (1995) i „Out There“ (1995).

Pored „Caddyshack“ i „Tron“, filmografija Sindi Morgan obuhvatala je i filmove „Up Yours“ iz 1979. godine, „Galaxis“ iz 1995. godine i „Open Mic’rs“ iz 2006. godine.
Njena poslednja uloga bila je pozajmljivanje glasa Mason’s Mother u nezavisnom filmu „Face of the Trinity“ iz 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari