Čed Mekvin, glumac iz filma "Karate Kid"Foto: EPA/IAN LANGSDON

Glumac Čed Mekvin, sin holivudske ikone Stiva Mekvina, preminuo je u 64. godini. Najpoznatiji je po ulozi u filmu „Karate Kid“.

Artur H. Barens, Mekvinov advokat, potvrdio je ovu vest za „Fox News Digital“ u izjavi u četvrtak, prenosi Nova.rs.

„Sa teškim srcem obaveštavamo vas da je umro Čed Mekvin, sina slavnog glumca Stiva Mekvina. U 2020. godini, Čed je zadobio povredu od koje se nikada nije potpuno oporavio,“ napisao je Barens.

Rođen 28. decembra 1960. godine, Mekvin je možda najpoznatiji po ulozi Dača, jednog od nasilnika u originalnom filmu „Karate Kid“ i njegovom nastavku „Karate Kid II.“

Takođe je glumio u filmovima kao što su „Njujorški policajac“ i „Crvena linija,“ a prema Varajetiju, postojali su planovi da reprizira svoju ulogu iz filma „Karate Kid“ u Netfliksovom spin-ofu „Cobra Kai,“ ali ti planovi nikada nisu ostvareni.

Van glume, Mekvin se fokusirao na auto-trke, poput svog slavnog oca.

„Njegova strast prema trkama ne samo da je isticala njegov izuzetan talenat, već je služila i kao način da oda počast očevom nasleđu, kao svedočanstvo vrednosti koje su mu usađene. Svoju strast, znanje i posvećenost porodičnom nasleđu preneo je na svoju decu, Čejsa i Medison, koji će nastaviti da pišu priču o Mekvinovima“, naveo je Barens u izjavi.

Varajeti je izvestio da je Čed učestvovao na događajima kao što su 24 sata Le Mana i 12 sati Sebringa. Takođe je osnovao „McQueen Racing“ 2010. godine. Prema veb-sajtu kompanije, Mekvinova deca, Čejs i Medison, preuzeli su vođstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari