džo iganFoto: Dezo Hoffmann / Shutterstock Editorial / Profimedia / Universal Archive/Universal Images Group / Universal images group / Profimedia

 

Džo Igan, jedan od osnivača benda Stealers Wheel uz Džerija Rafertija, preminuo je 6. jula u 78. godini života.

Vest da je Džo Igan preminuo podeljena je na Fejsbuk stranici pokojnog Rafertija, koju vodi njegova ćerka Marta, ali bez dodatnih detalja.

„Vrlo tužne vesti da je preminula i druga polovina benda Stealers Wheel, Džo Igan, juče u miru, sa najdražim osobama oko sebe. Uvek ću ga pamtiti kao dragu i nežnu dužu. Neka počiva u miru“, stoji u objavi.

Igan, koji je prvobitno sanjao da postane poznati fudbaler, upoznao je Rafertija u rodnom gradu Pejsliju u Škotskoj i osnovali su Stealers Wheel početkom 1970-ih.

Prva dva singla nisu prošla dobro, ali treći pod nazivom Stuck in the Middle with You postao je svetski hit, dospeo na mnoge top liste i prodao se u ogromnom broju primeraka.

Ova pesma je doživela novu popularnost kada ju je Kventin Tarantino iskoristio u saundtreku za svoj film Ulični psi.

Pesma se čuje kada gospodin Blond muči jednog policajca dok peva i igra uz ovu pesmu.

Nakon toga, pesma se pojavila u skeču u Subotom uveče uživo, a potom i u brojnim drugim filmovima i serijama, među kojima su Urgentni centar, Vesele sedamdesete, Malkolm u sredini, Simpsonovi itd.

Bend je imao još nekoliko relativno uspešnih singlova, ali drugi album ostaje najuspešniji, te su se nakon trećeg već razišli, ni nepunu deceniju kasnije.

Džo Igan je posle toga objavio dva solo albuma, Out of Nowhere i Map, ali ni jedan ni drugi nisu se našli na top listama.

Raferti je, s druge strane, imao vrlo uspešnu solo karijeru i on i Džo Igan ostali su u kontaktu do njegove smrti 2011. godine, iako nikad nisu ponovo oformili bend.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari