džon eštonFoto: Elizabeth Goodenough / Everett / Profimedia

Džon Ešton, karakterni glumac najpoznatiji po ulozi prekaljenog detektiva Džona Tagarta iz serijala Policajac sa Beverli Hilsa, preminuo je u 77. godini.

Džon Ešton je preminuo u Koloradu u četvrtak, objavio je njegov menadžer Alan Somers, a uzrok smrti za sada nije poznat.

U karijeri koja je trajala više od 50 godina, Ešton je glumio u puno filmova i serija, među kojima su Ponoćna trka, Mala velika liga i Nestala.

Ali bio je nezaobilazni deo naslovnog trija iz filmova o policajcu sa Beverli Hilsa, uz Edija Marfija i Džadža Rejnolda.

Njegov Tagart je bio detektiv koji inače radi po planu, ali koga Foli ipak na kraju natera da učestvuje u opasnim planovima.

Ešton je glumio u sva četiri dela serijala, počevši od originala iz 1984. godine, pa sve do Netfliksovog ributa od ove godine.

Sa druge strane, u filmu Ponoćna trka, Džon Ešton je glumio beskrupuloznijeg lika, jer je tu tumačio lovca na ucenjene glave.

„Bobi mi je pružio neke šibice i ja sam hteo da ih uzmem a on ih je bacio na zemlju i pogledao me. Pogledao sam u njih, pa u njega i rekao mu ‘J*bi se’, na šta je on rekao ‘J*bi se i ti'“, rekao je Ešton o kastingu za taj film sa De Nirom.

„Znam da su svi ostali glumci podigli šibice i dali mu ih, jer sam saznao da je on rekao ‘Hoću njega’ čim sam otišao, jer je hteo nekog ko će mu se suprotstaviti“, zaključio je.

Iza Eštona ostali su supruga Robin Hoj, dvoje dece, troje usvojene dece, unuk, dve sestre i brat.

Izvor: The Guardian

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari