Preminuo glumac koji je davao glas Splinteru u "Nindža kornjačama" 1Izvor: Youtube (@mouseinfo)

Glumac Piter Renedej je pronađen mrtav u svojoj kući u Burbanku, u Kaliforniji, kada je policija došla da proveri da li je sve u redu, nakon što su primili poziv, piše TMZ, prenosi Nova.rs. Imao je 89 godina.

Zvanični uzrok smrti nije saopšten, ali je najverovatnije u pitanju prirodna smrt.

Njegova nećaka Mindi Zakari je za pomenuti medij rekla da je uzrok smrti Pitera Renedeja nejasan, ali da je primetila da je u njegovoj kući bila isključena klima, a u kombinaciji sa toplotnim talasom koji je nedavno zahvatio Los Anđeles, temperatura u glumčevom domu je bila previsoka.

Iako je sama naglasila da nije sigurna u to da li je u pitanju toplotni udar, prirodni uzroci ili nešto drugo, Mindi je naglasila da porodica smatra da nije potrebna istgara Piterove smrti.

Piter Renedej je imao veoma uspešnu i bogatu karijeru, a pozajmio je glas i čuvenom učitelju Splinteru u „Nindža kornjačama“. Prvi put se u ovoj ulozi našao 1987, a glas je Splinteru pozajmljivao sve do kraja snimanja 1996. godine.

Osim u Nindža kornjačama, Renedejev glas smo mogli da čujemo i u ostvarenjima kao što su Transformersi, Betmen, Supermen, više Diznijevih filmova i drugim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari