Šejn MekgovanCredit: JEP Celebrity Photos / imageBROKER / Profimedia

Muzičar i pevač Šejn Mekgovan, preminuo je u 65. godini.

Šejn Mekgovan ostaće upamćen kao frontmen grupe The Pogues

Vest o smrti legendarnog rokera, koji je stajao iza kultne božićne pesme „Fairitale of New York“, objavila je njegova supruga Viktorija Meri Klark u objavi na Instragramu.

Njegova supruga Viktorija Meri Klark rekla je: “Šejn će uvek biti moje svetlo, mera mojih snova i ljubav mog života”, prenosi Sky News.

Irska zvezda je poslednjih godina patila od nekoliko zdravstvenih problema.

Šezdesetpetogodišnem pevaču je pre nekoliko godina dijagnostikovan virusni encefalitis – stanje opasno po život koje dovodi do oticanja mozga, zbog čega je mesecima bio u bolnici.

Šejn je više puta hospitalizovan od kako mu je ustanovljena dijagnoza i verovalo se da je ponovo primljen u junu, od kada je do smrti nažalost bio smešten.

Porodica se nadala da će Šejn moći da se vrati kući za prazničnu sezonu.

„Šejn Mekgovan je jednom otišao na turneju i nikad se nije vratio“

Kako su svojevremeno pisali na Nova.rs njegova decenijska sklonost alkoholu i drogama donela mu je u očima javnosti imidž „neuništivosti“ skoro koliko i legendarnom Kitu Ričardsu, ali i niz ne samo fizičkih nevolja. Autor nekih od najlepših stihova u keltskom roku i panku odlučio se da otkrije i neke ne tako poznate činjenice o sebi. Ali, opet na svojeglav način.

Razbarušeni, nepredvidivi, krezubi, prgavi namćor koji reži i tetura se pun opijata sterotipna je slika kada se pomisli na Šejna Mekgovana, pevača benda The Pogues. Sve dok je zapeva neku od svojih boljih pesama. Takvu sliku dobrim delom je i sam podsticao (auto)destruktivnim ponašanjem, i pre svojih početaka u muzici u vreme pojave panka u Londonu, pa sve do pre pet godina, kada je zbog nespretnog pada pri izlasku iz studija u Dablinu slomio karlicu, ostao vezan za kolica i bio nateran da se definitvno odrekne opijata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari