Preminuo Mihailo Miša Janketić

Ostavite komentar


  1. Vrcna slava i carstvo nebesko Misi Janketicu.Tskvi veliki ljudi odlaze SNS-occi i njihov gazda ostaju.Daj boze pravde !!!

  2. Duša koja je unosila život u naše male ekrane. Počivaj u miru Miša

  3. Један од највећих глумаца!
    Sic transit gloria mundi!

  4. Pridružio se roditeljima, žrtvama četničkog terora. Oca je ubio Pavle Đurišić a majku sveti pop Milorad Vukojičić Macola. Ovo će biti prvi 25. maj u Muzeju Jugoslavije da Miša ne dođe kao dragi gost da nam recituje. Večna slava mučeniku, uvek detetu koje je odraslo bez roditelja koje su mu nasilno oduzeli zločinci, četnici armijskog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića.

  5. Нека му је лака земља и вечна слава,породици искрено саучешће.Био је велики глумац,свестрани уметник и истинска људска величина.

  6. u očekivanju teksta 19.maja u Danas-u
    povodom 50 godina od premijere mjuzikla “kosa“..
    Mira Trailović, reditelj, htela je da pozorištu vrati mladu publiku. Numeru „Daj nam sunca“ pevao je i Tito na dočeku Nove godine 1970. godine, Gradski komitet zabranio je predstavu 1973. godine.
    U „Kosi“, pre 50 godina, igrali su – Miša Janketić, Branko Milićević, Dragan Nikolić, Miodrag Andrić, Mira Peić, Jelisaveta Seka Sablić i Dušan Prelević.

  7. Večna mu slava, neka mu je laka zemlja. Saučešće porodici.

  8. Večna slava velikom čoveku i glumcu. Samo jedna dobronamerna napomena, ako je rođen u maju 1938. onda je umro u 81. godini a ne u 80.

Ostavite komentar


Kultura

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno 10

Anica Dobra: Dobro je biti u miru, ali je dosadno

"Ja sam ekstrovertni introvert, ili introvertni ekstrovert", rekla je između ostalog Anica Dobra i ovogodišnja dobitnica nagrade Aleksandar Lifka na Palićkoj terasi gde je bio upriličen razgovor sa njom i publikom, dakle, retka situacija , da se nešto više dozna o ovoj glumici koja je u poslednjih dve decenije dala svega nekoliko intervjua i koja ,generalno, ne voli eksponiranje tog tipa.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.