Pevač AlisePevač grupe Alisa, Miroslav Zivanovic PIle Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pevač Alise, Miroslav Živanović, poznat kao Pile,preminuo je danas.

Pevač Alise preminuo je danas, a tužne vesti o njegovoj smrti podelio je njegov brat na društvenim mrežama.

„Najavljujem vam sa velikom tugom da je danas preminuo moj prijatelj, brat i vođa benda Alisa, Miroslav Živanović – Pile. Neka počiva u miru s tvojim anđeoskim glasom koji je dostojan nebeskog svoda“, napisao je na Facebook-u.

Vest o smrti muzičara, nakon duge i teške bolesti, potvrdilo je i Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

„S velikom tugom obaveštavamo da je danas preminuo vođa benda Alisa, Miroslav Živanović – Pile. Izražavamo saučešće porodici“, objavljeno je na Facebook stranici ovog Udruženja.

Alisa je srpski pop-rok bend iz Beograda, osnovan 1984. Sticali su popularnost krajem osamdesetih, pre nego što su prestali s radom 1990. Bend se kratko okupio od 2001. do 2002. kako bi izdao album Alisa.

Dobili su brojna priznanja za svoj rad i poznati su po pesmama kao što su Sanja, Kesten, Posle devet godina, 1389 (Neće Fata sina Bajazita), Da li si čula pesmu umornih slavuja?, Skidam košulju da legnem i drugim. Objavili su pet studijskih albuma, dve kompilacije i sarađivali sa mnogim muzičarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari