tito džeksonFoto: MAR/Capital Pictures / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tito Džekson, jedan od osnivača čuvenog benda The Jackson 5, preminuo je u nedelju nakon što je navodno imao srčani udar tokom vožnje.

Vest da je Tito Džekson preminuo u 71 godini objavili su na društvenim mrežama njegovi sinovi Ti Džej, Taril i Tadž Džekson.

„Tužni smo i slomljenih srca. Naš otac bio je neverovatan čovek koji je brinuo o svima. Neki od vas ga znaju po imenu Tito Džekson iz benda Jackson 5, neki po nadimku ‘trener Tito’, a neki kao ‘Tata T’. Svejedno, puno će nam nedostajati.“

Bend Jackson 5 uključivao je i Džermejna, Marlona, Džeki i Majkla Džeksona, a kasnije i Rendija, a bio je poznat po brojnim hitovima sa top-liste.

Osnovani su 1969. godine u Indijani, a najveće uspehe doživeli su u periodu od 1970. do 1984. godine.

Tito Džekson rođen je kao Toriano Adaril Džekson 1953. godine i bio je drugi najstariji u grupi koja je okupljena pod budnim okom njihovog oca Džoa Džeksona.

Pobedili su na takmičenju mladih talenata, a Majkl Džekson, koji je imao samo 11 godina po stvaranju benda, brzo je započeo uspešnu solo karijeru.

Tito Džekson imao je solo karijeru tek od ranih dvehiljaditih i izdao je dva albuma – Tito Time (2016) i Under Your Spell (2021).

Iza sebe je ostavio tri sina i devetoro unučadi.

Izvor: Deadline

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari