Preminuo Veljko Bulajić u 97. godini

Ostavite komentar


  1. U velikoj anketi Američke filmske akademje (one koja dodeljuje Oskara) 2000. godine “Bitka na Neretvi” je proglašena za jedan od deset naboljih ratnih filmova svih vremena!…

  2. Njegovi filmovi su najveća propaganda protiv Srpskog naroda. Gde su filmovi o zločinima ustaša nad Srpskim narodom. Samo četnici kao najveći zločinci u drugom svetskom ratu. Svašta bih mogao da napišem o propagandi komunizma uperenog protiv Srpskog naroda a jedan od njih je filmska mašinerija na čelu sa V.B.

  3. Готово цели живот је у Загребу провео , а током ратних деведесетих година прошлог века , не знам да ли је икад упутио реч критике на рачун режима Фрање Туђмана који је отпочетка био усмерен против српског народа и који се завршио прогоном , много раније зацртаним .

  4. Bez obzira na ideološku crtu zanatski je filmove radio odlično.Kad pogledamo američke ili ruske ratne filmove iz tog perioda naši uopšte, po kvalitetu, ne zaostaju.

  5. Da, Gagi, “propaganda komunizma” (i “filmska mašinerija na čelu sa V.B.”) “najveća je propaganda protiv Srpskog naroda” – (jer, zaboga) komunisti su 1945. obnovili Srbiju (za Kraljevine SHS/J je nema ni u kojem formatu) i pridodali joj (Kosovo i) Metohiju, Vojvodinu (sa istočnim Sremom), ¾ Sandžaka i caribrodski kraj, a od agrarne, ruralne, nepismene… zemlje po svim socijalnim pokazateljima na pretposlednjem mestu u Evropi napravili srednjerazvijenu industrijsku, urbanu, kulturnu zemlju (u okiru socijalističke Jugoslavije) na 7. mestu u Evropi, o drugome da i ne govorim/o…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.