Alternativni klub Trebinje najavio je da će 3. jula Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podneti krivične prijave protiv visokih političkih dužnosnika i vjerskih dostojanstvenika iz Republike Srpske i Srbije između ostalog i zbog, kako tvrde, rušenja austrougarske kule Petrinja u Trebinju za potrebe izgradnje objekta u Višegradu, prenosi sarajevsko Oslobođenje i drugi mediji iz BiH.


Predsjednik Alternativnog kluba Trebinje Blažo Stevović potvrdio je da će prijave u ovom slučaju biti podnesene protiv reditelja Emira Kusturice, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, vladike zahumsko-hercegovačkog Grigorija, načelnika Trebinja Dobroslava Ćuka i drugih osoba. Također, Stevović je rekao da će prijave biti podnesene i protiv nekih bivših i sadašnjih visokih zvaničnika iz Srbije. On tvrdi da ima dokaze i o zloupotrebi budžetskih sredstava.

Afera s kamenjem iz Trebinja eskalirala je kada su stanovnici hercegovačkog grada prije nekoliko dana automobilima blokirali put i spriječili odvoženje kamena sa trebinjskog spomenika-tvrđave u Višegrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari