Književna nagrada „Isidora Sekulić“ za 2007. pripala je Mirjani Bjelogrlić Nikolov za zbirku „Priče za dosadno popodne“ u izdanju Filipa Višnjića, i biće joj uručena 24. juna u Skupštini grada Beograda, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Žiri kojim je predsedavao Slobodan Grubačić, a koji su činili i Dubravka Popović Srdanović, Milena Stojanović, Milica Lilić i Ratomir Damjanović, razmatrao je izbor od ukupno 22 naslova, koliko je na konkursu učestvovalo.

Književna nagrada „Isidora Sekulić“ za 2007. pripala je Mirjani Bjelogrlić Nikolov za zbirku „Priče za dosadno popodne“ u izdanju Filipa Višnjića, i biće joj uručena 24. juna u Skupštini grada Beograda, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Žiri kojim je predsedavao Slobodan Grubačić, a koji su činili i Dubravka Popović Srdanović, Milena Stojanović, Milica Lilić i Ratomir Damjanović, razmatrao je izbor od ukupno 22 naslova, koliko je na konkursu učestvovalo. U uži izbor su ušle i knjige „Plišani soliter“ Ane Vučković, „Poljubac“ Gordane Ćirjanić, „Putujem“ Radomana Kanjevca i „Ukrštenice upola cene“ Tanje S. Ivanović.
– Proza Mirjana Bjelogrlić Nikolov na tragu je suštine savremenog života, ali u znakovnom univerzumu simultanizma: sve je sada, svako umire, i niko ne umire. Njen čovek je virtualni čovek interteksta, u njenoj priči ljudi postaju ideje, a sama priča izmiče jasnom određenju, ona je i dnevnik i esej, biografija i istorijski dokument, a koristi i medijske matrice – rekao je predsednik žirija Slobodan Grubačić. Reč je o prvoj knjizi autorke, inače urednice redakcije za kulturu Radio televizije Srbije. Nagrada „Isidora Sekulić“ se dodeljuje od 1967. godine, pod pokroviteljstvom opštine Savski venac, a neki od dosadašnjih laureata su Ljubiša Jeremić, Rajko Petrov Nogo, Lazar Trifunović, Miroslav Maksimović, Marko Nedić, Sletlana Velmar Janković… B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari