BistrikFoto: Vokalna radionica Bistrik

Vokalna radionica ,,Bistrik” Bilje Krstić organizuje audiciju za prijem novih članova.

Audicija će se održati 22. septembra, u nedelju u Muzičkom ateljeu Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sa početkom u 12 sati.

Prijave slati najkasnije do 21. septembra na mail radionice [email protected].

Vokalna radionca Bistrik počela je sa radom 2012. godine u Beogradu. Radionicu vodi Bilja Krstić, vokalni solista orkestra ,,Bistrik”, profesor muzike i dugogodišnji muzički urednik RB1. Asistenti su članice orkestra ,,Bistrik”, Ruža Rudić, dirigent, etnomuzikolog i dugogodišnji muzički urednik RB1 i Nataša Mihaljinac, profesor tradicionalnog pevanja u Mš.St.St.Mokranjac.

Program radionice obuhvata širok dijapazon srpske i balkanske vokalne muzike. To su gradske i varoške pesme sa kraja 19. veka, a posebno mesto imaju i višeglasne kompozicije koje su specijalno za radionicu priredili eminentni kompozitori – etnomuzikolozi.

– Kroz 12 godina koliko postojimo, učestovali smo na značajnim kulturno-umetničkim manifestacijama i osvajali nagrade na festivalima u našoj zemlji i inostranstvu. Na kraju svake godine Vokalna radionica Bistrik organizuje i svoj završni koncert – ukazano je povodom audicije.

Do danas, kroz audicije je prošlo preko 800 kandidata iz Srbije, od kojih su odabirani izvanredno nadareni i muzikalni pevači iz Beograda, Subotice, Sremske Mitrovice, Novog Sada, Leskovca, Niša, Zrenjanina…

Prijava treba da sadrži kratku biografiju kandidata sa prethodnim muzičkim iskustvom, ukoliko postoji.

Pored biografije, poslati i video snimak izvođenja pesme po izboru, a u tradicionalnom duhu.

Za samu audiciju, pripremiti još jednu pesmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari