Akademija umetnosti u Novom Sadu, Departman likovnih umetnosti – Katedra za crtanje, nastavlja sa praksom organizovanja kursa crtanja pod nazivom „Nedeljna škola crtanja“, namenjenog svim zainteresovanima, nezavisno od predznanja, uzrasta, edukacije ili profesionalne orijentacije. Kurs će se održavati u periodu od 14. decembra ove godine do 14. juna 2009. Kurs će se održavati svake nedelje od 9 do 13 sati, na Akademiji umetnosti, u zgradi na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Projekat školske 2008/09. godine realizuju Branka JankovićKnežević, redovni profesor; Višnja Petrović, redovni profesor; Olivera MarićNedić, vanredni profesor i Biljana Jevtić, asistent.

Osnovni zadatak „Nedeljne škole crtanja“ je da ponudi polaznicima kriterijume kvaliteta vizuelnog izraza i omogućiti im prve uvide u specifičnost pojedinačnih iskustava kako bi mogli nastaviti da se dalje samostalno kreativno razvijaju. Tokom kursa, u vidu predavanja i vežbi, polaznici treba da upoznaju i praktično primene osnovne crtačke materijale, tehnike i tehnologije; likovne elemente i principe crtanja, a u svrhu ovladavanja procesom opservacije i crtačke definicije opserviranog.

Ukupni fond časova kursa su 104 časa. U istom terminu, nedeljom, obavljaće se besplatne konsultacije sa svim zainteresovanim kandidatima za polaganje prijemnog ispita na Departmanu likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu, koji ne pohađaju „Nedeljnu školu crtanja“. Rok za prijavu za „Nedeljnu školu crtanja“ je 14. decembar, a broj polaznika je ograničen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari