„Lažni park, u lažnom gradu, za lažne ljude“: Dejan Atanacković o seči drveća kod hotela Bristol

Ostavite komentar


  1. Svojevremeno je u Parizu ispod Trga invalida napravljen terminal za aerodrom. Postojeće drveće je stručno povađeno, spakovano u bale u čuvano uz odgovarajuću negu negde van Pariza. Po završetku terminala drveće je vraćeno gde je i bilo. Zašto kod nas to niko ne radi?

  2. Hajmo zajedno protiv uniptenja parka, hoćemo li peticiju, ili da se okupimo u subotu ili nedelju u deset pre podne, da krenemo u odbranu?

  3. Postoji serija „Čovek u viskom dvorcu“, rađena po istimenoj knjizi, koja govori u svetu u kome su nacisti pobedili. I u jednoj epizodi, Himler okupiranom američkom narodu daje „Godinu nula“. Sve počinje od te godine. I ruše Kip Slobode. Cilj je izbrisati istoriju – SVE počinje od nas.
    Nema razlike, sve je počelo 2012, a svu istorju, parkove, sajmove, zgrade pošte – rušimo.

  4. Tužno je to. Seći park, uništavati pluća lepog Beograda.
    Da nam to radi neko spolja, trebalo bi ga oterati.
    Pa Nemci svoj Svarzvald nasipanje zemljom da drveće preživi. Boze urazumi namirnice, profiteri. Svaka biljka je živo biće.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.