booksFoto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Na konkurs za nagradu „Drainac“, koju organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“ Prokuplje, pristiglo je 65 naslova, a među pristiglim zbirkama poezije koje su objavljene u 2023. godini nalaze se i dela pisaca iz Republike Srpske i Crne Gore.

Odluku o dobitniku nagrade „Drainac“ doneće 12. avgusta žiri u sastavu Goran Maksimović kao predsednik, Slavomir Gvozdenović i Dragan Ognjanović kao članovi.

Organizatori kažu da će ta prestižna nagrada biti uručena 26. avgusta na 55. Drainčevim književnim susretima.

„Konkurs za prestižnu nagradu „Drainac“ i ove godine privukao je veliki broj autora i izdavača, potvrđujući značaj i ugled ove manifestacije u književnim krugovima. Zadovoljni smo velikim odzivom i kvalitetom pristiglih radova. „Drainac“ nagrada ima za cilj da podstakne i promoviše savremeno pesničko stvaralaštvo, a ove godine posebno je pohvaljena raznovrsnost i regionalna zastupljenost učesnika“, kaže Dragan Ognjanović, direktor Biblioteke u Prokuplju, a pišu Južne Vesti.

Inače, Prokuplje je poznato po svojoj bogatoj kulturnoj tradiciji i posvećenosti očuvanju i promociji književnog nasleđa Rada Drainca, a „Drainčevi susreti“ svake godine okupljaju istaknute pesnike, književne kritičare i ljubitelje poezije, pružajući im priliku da uživaju u književnim večerima, promocijama knjiga i raznim pratećim programima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari