"Priznanje jednoj rok generaciji"

Ostavite komentar


  1. E, moj g. Velikiću… Nazvavši De Lila "književnim birokratom" i "jalovim mistifikatorom" pokazali ste svoju kompetenciju da presuđujete o književnim kvalitetima.

  2. Svaki sagovornik je rekao ono šta misli i da niste naveli imena, znao bih da li je književnik, odnosno književni kritičar ili nije.
    Književnici, kritičari i čitaoci književnih dela smatraju da je književnost zabran za ostale, i one koji su odrasli na r n r bez obzira što i sami delom pripadaju ovim drugim. Okvir zabrana je, ne, objektivnost, ne, kvalitet, već sujeta.
    Poštovaoci r n r, pak, poimanje sveta i umetnosti osećaju kao slobodan izbor i, mada ne obraćaju naročitu pažnju na nadmen odnos prvih, smatraju da je Nobel rekao dosta s umišljenošću. Vaša sagovornica je, iako se iz njenog odgovora ne oseća saglasnost, ovogodišnju nagradu označila kao prelomnu i na tragu je istine pokraj Gugla.
    S druge strane S. Basara u svojoj nedeljnoj kolumni smatra da je Dilan zaslužio Nobela, ali da, fakat nije poeta u književnom smislu. Eto, čovek je svojevremeno rekao da bi – da je, kojim slučajem, Džim Morison našao izdavača i objavljivao pesme – možda izrastao u velikog pesnika, ovako nije i punktum.
    Neko je nekad nekome rekao, tvoja sujeta je velika, ali ne znaš ti, kolika je moja !?
    Pitam, da li su Tarantinove, Petparačke priče umetnost i da li bi Vudi Alen, možda, poželeo Nobela ?
    Iskreno, verujem da je Dilanu sasvim svejedno da li je dobio Nobelovu nagradu za književnost ili nije.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.