Produkciji "64" Ateljea 212 nagrada publike za najbolju predstavu na Marulićevim Danima u Splitu 1Scena iz predstave "64" Foto: Atelje 212

Hrvatskoj dramatičarki Teni Štivičić, autorki ove drame, pripala je nagrada Marul za najbolji savremeni dramski tekst

 

Na upravo završenom festivalu savremene drame Marulićevi Dani u Splitu, produkcija Ateljea 212 „64“, u režiji Alise Stojanović, osvojila je nagradu publike za najbolju predstavu.

Hrvatskoj dramatičarki Teni Štivičić, autorki ove drame, pripala je nagrada Marul za najbolji savremeni dramski tekst.

Hvala, pre svega, publici. Nagrada publike uvek posebno znači, a pogotovo na domaćem terenu. Veliko hvala i žiriju na nagradi za tekst, koji su doživeli u izuzetnom izvođenju Ateljea 212. Zato hvala i ansamblu Ateljea, predvođenom genijalnom Hanom Selimović i rediteljki Alisi Stojanović, na njihovoj ljubavi i entuzijazmu, energiji koja ovaj tekst prikazuje u najboljem svjetlu – rekla je Tena Štivičić, izjavila je jedna od vodećih hrtvatskih dramatičarki, čija se dela izvode i u regionu i na evropskim scenama.

Njena drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti, u kojoj razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja, premijerno je izvedena u aprilu 2021, a na 26. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu trujumfovala je sa četiri nagrade „Ardalion“ i nagradom publike za najbolju predstavu.

Produkcija Ateljea 212, u kojoj su izuzetne uloge ostvarili i Miloš Timotijević, Jelena Đokić, Vladislava Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailović i Denis Murić, na Marulićevim danima u Splitu, koji su pandan našem Sterijinom pozorju, bila je u konkurenciji deset predstava iz regiona (od rekordnih 56, koliko je bilo prijavljeno ove godine).

Nagradu žirija ( dramatičar Tomislav Zajec, redateljica Nenni Delmestre, dizajner svetla Deni Šesnić, kostimografkinja Irena Sušac i dramaturškinja Ivana Vuković) za najbolju predstavu osvojila je monodrama Mala čuda Sanje Milardović, a Marula za najbolju režiju pripao je reditelju Ivici Buljanu za predstavu „U agoniji„.

Publika 32. Marulićevih dana ocenjivala je predstave ocenama od 1 do 5, a produkcija „64“ Ateljea 212 dobila je najveću prosečnu ocenu, 4,87 ,i osvojila ovu vrednu nagradu.

Foto promo Atelje 212

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari