Prof. dr Mirjana Nikolić ponovo izabrana za rektora Univerziteta umetnosti u Beogradu 1Foto: Logo

Savet Univerziteta umetnosti u Beogradu je na sednici održanoj 20. juna 2024. godine ponovo izabrao prof. dr Mirjanu Nikolić za rektora Univerziteta umetnosti, za naredni trogodišnji period 2024-2027.

Profesorka Nikolić bila je u statusu vršioca dužnosti rektora od februara 2020. godine, a funkciju rektora Univerziteta umetnosti obavlja od oktobra 2021. godine.

U rektorskom timu profesorke Mirjane Nikolić biće novoizabrani prorektori Univerziteta umetnosti: prof. mr Ljiljana Nestorovska sa Fakulteta muzičke umetnosti, prof. dr um. Dimitrije Pecić sa Fakulteta likovnih umetnosti i prof. mr Vesna Popović sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Dr Mirjana Nikolić, redovni je profesor na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Glavna polja njenog istraživanja su: Studije medija, Menadžment i produkcija elektronskih medija i Etika medija.

Napisala je tri knjige: Radiofonija u Srbiji tokom Drugog svetskog rata (2009); Radio u Srbiji 1924-1941 (2006) i Etar nad Beogradom (1999), kao i preko trideset naučnih i stručnih tekstova u domaćim i inostranim časopisima i publikacijama.

Aktivno učestvuje u radu nacionalnih i internacionalnih skupova i konferencija, kao i u naučnoistraživačkim projektima od nacionalnog i internacionalnog značaja.

Bila je direktorka Instituta za pozorište, film, radio i televiziju FDU od 2011. do 2017 godine.

Funkciju prorektora Univerziteta umetnosti obavljala je od 2017. do 2020. godine. Dobitnica je više nagrada za pedagoški i naučni rad, među kojima je i Velika plaketa Univerziteta umetnosti sa poveljom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari