Progon i pretnje smrću savremenim umetnicima

Nakon upada huligana u Galeriju Stara kapetanija porast nasilja u kulturi

Ostavite komentar


  1. Najbolje bi bilo da se svi iole pametniji lepo odsele negde preko… svi do jednog. Umetnici, strucnjaci, doktori, profesori i da ta bezrepa marva ostane sama sa svojim carem pa nek se cesu onda polagano…

  2. I sad svi po jedno dobro delo: stranicu prijaviti Fejsbuku za širenje mržnje i podsticanje na nasilje.

  3. A zašto se kombinacija performansa Prnjata i Aslanija ne shvata kao novo umetničko delo sočinjeno u slavu ovih svetski priznatih umetnika? Njihove zadivljujuće umetničke kreacije treba instalirati u domove svih poklonika te vrste umetnosti.

    1. Umetnik ne mora da bude svetski poznat da bi bio dobar. Mnogo je svetski poznatih, ali nekvalitetnih umetnika. „Treba instalirati?! Hoces ti mozda da instaliras? Svako instalira sta hoce u svojoj kuci.

    1. sto bi reko Malro ….umiranje je pasivnost dok je samoubistvo umetnicko delo.trulez

  4. kao clan ULUS-a, Slobodni umetnik, magistar FLU, bivsi vojni padobranac,…molim nadlezno ministarstvo da ugasi „navedene“ da uzmu kucu Cvijete…i galeriju u Kn.Mih. dosta sa nepotizmom.i glupostima.preterase.to traje vec 30 god.sada je lik i delo na delu.

    1. Zuko Dzumbus, posto si naveo sve svoje titule i zasluge, bilo bi lepo da se predstavis punim imenom i prezimenom. Zar ne?

Ostavite komentar


Kultura

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici 9

Roni Size, Buč Kesidi, Konstrakta, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi na Art Front 2 festivalu u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica postavljena je na festivalsku mapu regiona prošle godine, kada je pokrenut Art Front festival. Ove godine, već na novoj lokaciji, većeg kapaciteta, na Hipodromu u Sremskoj Mitrovici od 15. do 17. avgusta, ART FRONT 2 predstavlja raskošnu trodnevnu manifestaciju sa listom izvođača koja  parira najatraktivnijim muzičkim festivalima u regionu i šire. Praznik muzike i zajedništva otpočeće koncertima Marka Luisa, Vlatko Stefanovski Trija i Barcelona Gipsy Balkan Orchestra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.