Promocija knjige „Zvuk slobode - Novi talas u Ex YU” Snežane Varde u SKC-u Kragujevac 1Foto: SKC KG Promo

 

U petak, 8. decembra u 18 sati u Kontakt galeriji kragujevačkog SKC-a održaće se promocija knjige „Zvuk slobode – Novi talas u Ex YU” autorke Snežane Varde.

„Neretko sam upitan da ispričam nešto o Novom talasu. Retko sam imao priliku da sagovornik bude toliko verziran, motivisan i nadasve pripremljen. Kako su se pitanja ređala, tako su se i digresije ušunjavale i vrlo brzo je bilo očigledno da naš prvi razgovor neće biti i poslednji. Meseci su se nizali, a oduševljeni izveštaji sa novih susreta sa akterima su se slivali u ono što će postati ova knjiga. Meni deluje kao da će priča ostati večno nedorečena i upravo zato prija svako novo slovo.Pogotovo ovakvo, studiozno, nepristrasno, otkrivajući nam detalje nepoznate. Brzogutajuće štivo vredno posedovanja!”, kaže o knjizi Ivan Fece Firči (muzičar, Novi Sad).

„Knjiga predstavlja značajan dokument koji stoji kao svedok kulturnog razvoja jedne zemlje koja više ne postoji, a čije generacije i danas stasavaju slušajući tada nastalu muziku, koja i dalje oblikuje ukus i estetiku novih muzičkih stremljenja u Srbiji i regionu”, smatra prof. mas. Aleksandar Sedlar (Fakultet umetnosti, Niš).

„Četiri decenije od pojave Novog talasa, više je nego značajan povod da se kroz ovaj popkulturni fenomen prisetimo najznačajnijih autora i bendova, zaslužnih za formiranje muzičkog pravca koji je u okviru pokreta kultnog statusa, obeležio istoriju muzike i kulture toga doba na ovim prostorima”, naveo je o knjizi Snežane Varde prof. mr Dragan Tomić (Fakultet umetnosti, Niš).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari