Pretposlednja predstava na ovogodišnjem festivalu smeha u Jagodini bila je „Protuve piju čaj“ Dragoslava Mihailovića, a u režiji Juga Radivojevića. Komad je izvelo Narodno pozorište iz Šapca, a uloge su tumačili Bogoljub Mitić Đoša, Vladimir Milojević, Vladimir Vasilić, Aneta Tomašević, Borivoje Božanović, Siniša Maksimović, Duško Stevanović, Zoran Karajić, Ivan Tomašević, Petar Lazić, Ljubiša Barović, Deana Kostić, Slobodan Petronijević i Sonja Milojević.

Narodno pozorište iz Šapca je dosad na Danima komedije u Jagodini dobilo pet statueta „Jovanča Micić“ za najsmešniju predstavu, tri statuete Ćurana i četiri nagrade žirija. Kao i skoro sve ovogodišnje predstave i ova se bavi običnim ljudima, koji se nalaze u tranzicionim problemima, koji su za njih nerešivi. Samo, ovaj put nije reč o prosečno običnim ljudima, već o onima koji su, može se reći, samo dno društva. Radnja se odvija u jednoj kafani na nekoj železničkoj stanici, gde se okupljaju oni koji se tamo svakodnevno i nalaze; nosači prtljaga, propali glumac, bivši direktor koji je robijao, mladić narkoman čiji je otac ministar, zbunjeni student iz unutrašnjosti. Naravno, svi se oni natapaju vinjakom, jedino student pije čaj.

Publika je iščekivala zaplet, neku dramaturgiju, poruku, ali ništa od toga nije stizalo, pa se čulo tek nekoliko aplauza na par replika glumaca. Neko ko je ikada zašao u takav lokal, mogao je da vidi i bolju dramu, uživo. U skladu sa tim, predstava je i ocenjena ocenonom 3.70, što je najniža dosad na ovogodišnjem festivalu.

Zlatni ćuran Radošu Bajiću

U okviru pratećeg programa Dana komedije, šestog dana festivala, jagodinskoj publici se predstavio Radoš Bajić, sa delom glumačke ekipe sa kojom radi najgledaniju televizijsku seriju „Selo gori a baba se češlja“. Predsednik gradske skupštine Ratko Stevanović je Radošu Bajiću, u ime UO Dana komedije, uručio plaketu Zlatnog ćurana, kao tvorcu TV serije koja je, pre svega, izuzetno smešna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari