„Quo vadis, Aida?“ Jasmile Žbanić korak bliži nominaciji za Oskara

Saopšten uži izbor kandidata za nagrade Američke akademije u kategoriji najbolji međunarodni film

Ostavite komentar


  1. Ista stvar kao sa „Ničija zemlja“,dobiće Oskara sigurno,to je već „odradjeno“.

    1. Стандардн процедура наследника зла из 2 св рата , ништа се и није могло очекивати , али најбитније је да истину знају сви па и они , тим горе за њих .

  2. Kakva radost za Mariju Krtinic, inace zanimljivo je uporediti tekstove koje je zadnjih nedelja pisala M. Krtinic u vezi filma o Srebrenici sa jedne i filma o Jasenovcu sa druge strane. Svasta tu isplivava.

  3. Nema veze – daće Rusi „našem filmu“ nagradu „Slovenski vitez“, a koja su to kola bolja od Moskviča?…

    1. Americki filmski kriticari lagano negiraju da je nad Srbima izvrsen genocid tako da je nominacija najmanji problem. Duboka država ponovo jase i bosanski film uzima nagradu.

      1. Лоша критика није нити може да буде „негирање геноцида“, све да је неко например написао како је „Шиндлерова листа“ филм којем недостаје динамика и да тешко успева да задржи пажњу гледаоца.
        Али Вама су јуловци боље објаснили…

  4. Oskar i Zlatni Globus su odavno izgubili smisao. Dari je bolje i bez toga. A i ako Aida osvoji Oskara, to će značiti da sam bio u pravu. Uostalom, sve ove negativne kritike su na suptilan način negiranje genocida.

    1. „La vita è bella“ iz 98-me je film o Holokaustu koji je dobio jednog „Oskara“, a Vi mi sad recite u čemu se sastoji njegova „politička propaganda“.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.