Radivoje Raša Bukvić: Drago mi je da imamo Miru Banjac živu, zdravu, i punu radosti u 94. godini 1foto: Damir-Vujkovic

Na jučerašnjoj konferenciji za medije 31. Festivala evropskog filma Palić na Velikoj terasi između ostalih govorio je i glumac Radivoje Raša Bukvić koji je režirao kratkometražni film „Još jedan dan“ u kome je glavnu ulogu odigrala Mira Banjac.

Ovaj film prikazan je na 31. FEF Palić u selekciji “Mladi duh Evrope” a projekcija je protekla u veoma emotivnoj atmosferi.

Osvrnuvši se na to veče Raša Bukvić je podsetio da Mira Banjac u njegovom filmu igra jednu i jedinu ulogu.

“To je bio svojevrstan izazov i za nju i za mene kao reditelja, da stavimo jedan lik u jednu situaciju i lokaciju, i da pokušamo da napravimo nešto uzbudljivo, atraktivno i zanimljivo. U sali koja se zove Mira Banjac smo imali priliku da prikažemo tih 15 minuta pedantno skrojene priče koja je uspela da izazove emociju. Posebno mi je bilo drago da imamo Miru Banjac, živu i zdravu u 94. godini, punu radosti, u njenoj sali, gde publika doživljava i pozitivnu i negativnu emociju, što jeste bio cilj filma. Jako mi je drago što je Mira bila prisutna i tog momenta ću se dugo sećati“, rekao je Bukvić.

Sedmog, poslednjeg festivalskog dana, danas 26. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u 21 čas biće dodeljena festivalska priznanja najboljim evropskim ostvarenjima, nakon čega će u Glavnom takmičarskom programu van konkurencije biti prikazan “Drugi čin” Kventina Dipijoa.

U programu Specijalne projekcije, u Bioskopu Abazija od 18 časova biće prikazano dokumentarno ostvarenje “Topli film” reditelja Dragana Jovićevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari