Radoš Bajić : Ovo je kruna moje karijere“ - Film „Heroji Halijarda“ na nacionalnoj televiziji Kine 1Fotoo: Zorana Mandic/ATAImages07, februar, 2024, Beograd - U konferencijskom centru mts Dvorane, odrzana je panel diskusija inspirisana drugom sezonom serije "Azbuka naseg zivota" pod nazivom "Psihicko zlostavljanje u partnerskim odnosima". Photo: Zorana Mandic/ATAImages

Film Heroji Halijarda, autora Radoša Bajića biće emitovan na nacionalnoj televiziji Narodne Republike Kine, gde će ovo ostvarenje moći da vidi više stotina miliona gledalaca. Osim toga, kako je saopšteno iz produkcijske kuće ovog filma Contrast Studios, prošle nedelje na filmskom festivalu u Kanu potpisan je ugovor sa distributerskom kućom Entertainment Squad iz Los Anđelesa – o distribuciji i prikazivanju filma na teritoriji SAD, Kanade, Australije i Novog Zelanda.

U saopštenju produkcije „Contrast“ podsećaju na „veličanstvenu beogradsku premijeru filma u oktobru 2023. godine , kao i da su Heroji Halijarda svoju internacionalnu premijeru imali u okviru filmskog festivala POFF Black nights (Crne noći) u gradu Talinu u Estoniji, da je potom usledilo ućešće na Filmskom festivalu SFF u Čikagu, gde su osvojili nagradu za najbolji film.

Na etničkom Festivalu u Sidneju u Australiji, film Heroji Halijrda, je kako se navodi, takođe trijumfovao i ovenčan prvom nagradom “Kristalna koala”. Sa velikim uspehom prikazan je i na specijalnim projekcijama u Parizu, u Los Anđelesu, Bostonu i više gradova Kanade, kao i na prestižnom Internacionalnom Filmskom Festivalu u Moskvi, gde je izazvao veliki interes publike i kritike.

„Posebno mesto u slavodobitnom putu “Heroja Halijarda” zauzima specijalna projekcija koja je realizovana početkom marta u američkom Kongresu na Kapitol Hilu, uz prisustvo kongresmena, senatora američkog Senata i uglednih zvanica iz američkog kulturnog i javnog života.
Značajan internacionalni uspeh filma koji je inspirisan operacijom “Halijard”, najvećom akcijom spasavanja pilota iza neprijateljskih linija u istoriji svetskog vazduhoplovstva, nastavljen je nagradom „Zlatni Mač“, za najbolji film na Festivalu ratnog filma u Rusiji“, saopšteno je iz „Contras Studios-a“

Povodom uspeha filma ‘Heroji Halijarda’, scenarista i reditelj Radoš Bajić, kaže da je jedno nadati se i verovati a drugo sve ove pohvale  doživeti.

„Nadao sam se značajnom uspehu našeg filma, radili smo vredno, požrtvovano i pošteno, ali sve ovo zbilja nisam očekivao. Trud je bio nezamisliv. Jedno je nadati se i verovati, a drugo to i doživeti. Vrlo sam zadovoljan jer je ovo veliki uspeh srpskog filma, ali i veliko dostignuće svih nas koji smo izgarali radeći na ovom projektu. Za mene, lično, ovo predstavlja krunu moje karijere. Zahvalan sam Bogu, svojoj porodici i svima koji su svojom podrškom i zalaganjem doprineli našem zajedničkom uspehu.“, izjavio je Radoš Bajić povodom uspeha svog filma Heroji Halijarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari