Radovi darovitih užičkih osnovaca u galeriji Reflektor 1Foto: Galerija Reflektor

Daroviti učenici užičkih osnovnih škola predstaviće svoje likovne radove u galeriji Reflektor, a ostvaranje izložbe je u ponedeljak, 9. oktobra, u 17 časova.

Na Izložbi likovnih radova darovitih učenika osnovnih škola Užica, radove će, navode u toj galeriji, izložiti učenici „koji svojim postignućima prevazilaze školske okvire i zaslužuju da se predstave široj publici“.

Ideju je pokrenuo Milan Antonijević, koordinator projekta, koji je, prošle godine, uspostavio saradnju između užičkih osnovnih škola „Stari grad“ i „Prve osnovne škole kralja Petra II“ u kojima radi kao nastavnik likovne kulture.

Radovi darovitih užičkih osnovaca u galeriji Reflektor 2
Foto: Galerija Reflektor

Njegov cilj je da motiviše učenike da istraže svoje potencijale i daju svoj maksimum, a da, zatim, na izložbi, svoja postignuća uporede sa učenicima druge škole, i da, što je još važnije, razmenjuju iskustva i stvaraju nove prijateljske i podsticajne odnose.

„Vođeni pozitivnim iskustvima saradnje dveju škola, tokom realizacije projekta prošle godne, odlučili smo da, ove godine, uključimo sve osnovne škole u Užicu“, objasnio je Antonijević.

„Očekujemo da ćemo time“, dodaje, „ostvariti još kvalitetniju saradnju, razmenu iskustava i sadržaja koji će doprineti većoj motivaciji nastavnika i učenika za promociju predmeta likovne kulture i likovne umetnosti uopšte“.

Radovi darovitih užičkih osnovaca u galeriji Reflektor 3
Foto: Galerija Reflektor

„Verujemo u to da će, zajedničkim idejama i energijom svih nastavnika, ovaj projekat biti sve kvalitetniji, postati tradicionalan i reprezentni kulturni događaj našeg kraja kojim ćemo se ponositi“, ocenjuje  Antonijević.

Postavka se može pogledati do 12. oktobra u dva termina: od 09,30 do 12, 30 i od 15,30 do 18 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari