rajan goslingFoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Rajan Gosling je zahvalan zbog svoje nominacije za Oskar, ali se pridružio svima koji su nezadovoljni zbog toga što nisu nominovane i Greta Gervig i Margo Robi.

Rajan Gosling je u utorak nominovan za Oskar u kategoriji najbolje sporedne puloge za svoj prikaz Kena u filmu Barbi.

To je jedna od osam nominacija koje je dobio ovaj film, ali su se mnogi pobunili što Margo Robi nije nominovana za najbolju žensku ulogu, a Greta Gervig za najbolju režiju.

Međutim, njih dve ipak jesu nominovane na drugi način – Gervig u kategoriji adaptiranog scenarija uz supruga Nou Baumbaha, a Robi kao producentkinja uz još troje producenata.

Rajan Gosling se oglasio tim povodom

„Izuzetno sam počastvovan što su me kolege nominovale uz brojne sjajne umetnike u godini prepunoj vrhunskih filmova. Nikad ne bih pomislio da ću izgovoriti ovo, ali sam počastvovan i ponosan zbog prikaza plastične lutke Kena.

Ali nema Kena bez Barbi i nema Barbi filma bez Grete Gervig i Margo Robi, dve osobe najodgovornije za ovaj globalno hvaljen film koji je ušao u istoriju.

Ništa od priznanja za bilo koga uključenog u film ne bi bilo moguće bez njihovog talenta, upornosti i genijalnosti.

Reći da sam razočaran što nisu nominovane u svojim kategorijama bilo bi potcenjivanje.

Uprkos svim preprekama uz samo nekoliko oskudno obučenih lutkica bez duše, srećom i bez prepona, one su nas nasmejale, slomile nam srca, pogurale kulturu i ušle u istoriju. Njihov rad bi trebalo da bude preoznat uz ostale, vrlo zaslužne, nominovane.

Kad sam to sve rekao, srećan sam zbog Amerike Ferere i ostalih sjajnih umetnika koji su svojim talentima doprineli pravljenju ovakvog revolucionarnog filma.“

Goslingu je ovo treća nominacija za Oskara, nakon onih za glavnu ulogu u filmu Half Nelson (2007) i La La Land (2017).

Izvor: CNN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari