Rasprodati novogodišnji koncerti 1

Za samo dva dana rasprodate su ulaznice za oba novogodišnja koncerta koja će Beogradska filharmonija održati 29. i 30. decembra na Kolarcu, kada će svirati džez i brodvejske melodije sa dirigentom Fabrisom Bolonom i A Buom, mladim kineskim džez pijanistom.

Za praznično raspoloženje Beogradska filharmonija će dočarati stil i atmosferu Amerike u prvoj polovini prošlog veka, kada su kulturnom scenom vladali džez i brodvejski mjuzikli.

Najpre će Divertimentom Leonarda Bernštajna biti pokrenuta koncertna atmosfera u ritmu bluza i sambe, a potom će A Bu, sedamnaestogodišnji džez pijanista, nastaviti u ritmu čarlstona u poznatom Geršvinovom Koncertu „in F“.

Svoju fascinaciju džezom pokazaće i u kompoziciji „Ja imam ritam“ istog kompozitora, koja se danas smatra jednim od džez standarda.

Finale novogodišnjih koncerata biće jedan od omiljenih komada orkestara i publike širom sveta, Šostakovičeva Džez svita br. 2, kada se orkestru pridružuju i saksofoni, gitara, harmonika, dva klavira i mnoštvo perkusija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari