Novi komad slovenačkog autora Matjaža Župančiča, „Razred“, premijerno će biti izveden u subotu 16. juna na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Milice Kralj, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Tekst posvećen savremenoj tehnokratiji i sveobuhvatnom „menadžmentu“, prati jedinog kandidata iz firme na ivici propasti, spremnog da učini sve kako bi prošao komisiju za prekvalifikacije.

Novi komad slovenačkog autora Matjaža Župančiča, „Razred“, premijerno će biti izveden u subotu 16. juna na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Milice Kralj, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Tekst posvećen savremenoj tehnokratiji i sveobuhvatnom „menadžmentu“, prati jedinog kandidata iz firme na ivici propasti, spremnog da učini sve kako bi prošao komisiju za prekvalifikacije. Prodao bi i dušu, da mu je neko traži, ali savremene tehnokrate zainteresovane su nadasve za telo i njegovo učešće u stvaranju „srećne nove klase“.
Inače, za komad „Razred“ Matjaž Župančič dobio je, četvrtu po redu, Grumovu nagradu. Kako je najavljeno, njegovo prisustvo se očekuje na beogradskoj premijeri.
Scenografiju beogradske produkcije „Razreda“ potpisuje Milica Bajić Đurić, kostimografkinja je Vesna Teodosić, koreograf Sonja Divac. U glumačkoj podeli, šefa seminara igra Aleksandar Alač, stilistkinju Elizabeta Đorevska, dok ulogu polaznika tumači Lako Nikolić. Pored njih igraju i Mile Stanković, Dejan Matić, Sandra Bugarski i Vladan Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari