knjige_udžbeniciFoto: Pixabay/LubosHouska

Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) zahvaljujući medijima primilo je poruku u kojoj nema odgovora na naše primedbe i pitanja, stoji u novom saopštenju ovog udruženja.

„Činjenica da je imenovana nova komisija ukazuje na proceduralne propuste u prethodnom radu pri imenovanju članova komisije. To znači da je upravo Ministarstvo prekršilo regularnost postupka, budući da od pozvanih članova komisije nije blagovremeno dobilo izjave da nisu u sukobu interesa“, naglašava UPIS u svojoj reakciji na najavu Ministrastva o formiranju nove komisije za otkup.

Zahtevajući ponovo hitan odgovor o ovogodišnjem otkupu, a koji se odnosi na prošlogodišnja izdanja, UPIS u objašnjenju Ministrastva zašto je pristupilo formiranju nove komisije vidi i mogućnost da se dva otkupa spoje u jedan.

„Formulacija: ‘Ovakva odluka je doneta u nameri da se što hitnije obezbede zakoniti uslovi za transparentno sprovođenje konkursa i donošenja Predloga rešenja o izboru publikacija koje će biti otkupljene po Konkursu za otkup publikacija za biblioteke za 2022. godinu’, navodi UPIS, „može se tumačiti kao greška ili se može razumeti da predstoji spajanje dva otkupa za knjige iz 2021. i 2022. ili da otkupa za 2021. neće biti, a da će otkup knjiga za 2022. biti transparentan!“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari