reallifeFoto: Promo

U četvrtak 22. avgusta u 20:30 u okviru Festivala diplomskog filma u Nišu održaće se premijera filma „RealLife“.

Film scenariste i reditelja Srđana Jankovića se dešava u bloskoj budućnosti u kojoj AI dating aplikacija ReaLife određuje ljudske odnose.

Aplikacija je prošla kroz revolucionarnu samoučeću nadogradnju koja omogućava korisnicima da šalju avatare umesto sebe na romantične sastanke.

Ti avatari predstavljaju savršene verzije samih sebe (privlačnije, pametnije i samouverenije). U ovoj napetoj i emotivno nabijenoj naučnofantastičnoj komediji, istražujemo ne samo zavisnost od veštačke inteligencije, već i dublje implikacije takvog sistema na ljudsku psihu i romantične odnose.

Glavni lik filma je Neda (26), mlada i uspešna pripravnica koja skriva svoje nesigurnosti i romantičnu prirodu iza čvrstog izgleda. Neda je duboko zaljubljena u Mirka, ali nikada nije imala hrabrosti da mu se suoči licem u lice.

Umesto toga, Neda je poslala svoj avatar na dvanaest sastanaka sa Mirkovim avatarom, jer Mirko takođe šalje svoj avatar zbog nesigurnosti.

Inspirisan kultnom serijom „Black Mirror“, film „ReaLife“ istražuje nepredvidive posledice bliske budućnosti ako se ne preduzmu odgovarajući koraci u razvoju tehnologije i postavljanju granica. Pored toga, inspiracija je uzeta iz filma Vudija Alena „Ljubičasta ruža Kaira“, koji se bavi granicom između stvarnosti i iluzije.

Premijera filma „RealLife“ u dvorištu Banovine 1
Foto: Promo

Vizuelni pristup filma je futuristički, sa paletom boja koja podseća na estetiku aplikacije „ReaLife“. Pokreti kamere su dinamični tokom scena sa avatarima, dok je u scenama sa pravim ljudima sporiji tempo kako bi se istakao kontrast između virtuelnog—brzog—i realnog—sporog—sveta.

„ReaLife“ je filmsko putovanje koje će izazvati publiku da razmišlja o granicama tehnologije, ljubavi i sopstvene hrabrosti, ostavljajući ih sa otvorenim pitanjem da li će Neda prevazići svoju zavisnost od aplikacije „ReaLife“ ili će njena zavisnost pobediti.

Glavnu ulogu Nede tumači glumica Magdalena Mijatović, a ulogu Mirka Marko Pavlović. Uloge konobara poverene su Senadu Milanoviću i niškoj glumici Uni Kostić.

Direktor fotografije filma je Aleksandar Jakonić, montažer Marko Milanov, a muziku potpisuje Nenad Janković – Nele Karajlić.

Izvšrni producenti filma su Mihailo Milidragović i Marko Živković.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari