Dobro došli na Napoleon veče: Gledao sam Hoakina Finiksa kao drugačijeg francuskog vojskovođu

Ostavite komentar


  1. Zamimljiva recenzija na prosečan film. Nije se Napoleon sapleo o Rusiju i njihovu zimu, kao da je to reč o zimovanju i planinarenju, nego je poražen i potučen u ratu. I autor recenzije ne piše da je Bonaparta bio autokrata, pored toga što piše da je vladar i da je zavladao gotovo celom Evropom, ne piše i o njegovoj opsesiji osvajanju istoka iliti Rusije zbog bogatstva, a ne emancipacije ubogih ruskih kmetova. U prevodu, kakav film, takva i recenzija.

  2. Ono što je autor ovog teksta izostavio, a teško mi je da poverujem da to nije primetio ili osetio, je količina dosade koja se survava na gledaoca odmah i do kraja mu ne da da dođe do daha. Jedina nada je director’s cut koji je i ranije priskakao u pomoć Ridliju Skotu. A što se tiče njegovog odgovora kritičarima kako „nisu bili tamo“, čak i kad bi neko rekao: „Ja sam bio tamo!“ to ne bi bilo mnogo dalje od istine od ovoga prikazanog u filmu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.