Recenzija serije „Deca zla“: Triler i čačkanje nezaraslih rana iz bliske prošlosti

Ostavite komentar


  1. ‼️Још једна НАТО пропаганда кроз продукцију долази на мале екране у Србији и региону.

    Овога пута у питању је екранизација књиге „Деца зла“ аутора Миодрага Мајића из Београда познатог по антисрпском наративу који је један од симбола данашње Пете колоне.

    ☄️У овој књизи која ће бити приказана у виду мини серије радња се одвија у ратом захваћеном Сарајеву где српска војска силује Муслиманку која потом трудна долази у Београд итд.

    ⚡️Мајић чак није ни оригиналан већ је дословно спровео плагијат књиге Милета Кордића под именом „Јелена 93“ с тим што је само изменио имена ликова и заменио стране – српску за муслиманску, по налогу својих финансијера како би српској јавности било представљено још једно „ремек дело“ о злим Србима.

    ☄️Циљ је не само сатанизација српске политике већ и колективно српског народа како би се поспешио процес „прихватања кривице“ за све ратове током распада СФРЈ а Република Српска представила као геноцидан пројекат.

  2. @ Dunja

    Lepo ste se našuketali, a sad pravac kod čika doktora da vam pregleda glavu. Ne fali vam daska, nego ceo nameštaj.

  3. Stvarno je glupo komentarisati i porediti bez čitanja knjige.
    Da, knjiga uvlači u priču, pa samim tim i serija.

  4. Gledala za 2 dana sve epizode…..samo me zanima kako advokat maltene dolazi do zavrsne reci a da nije ni pogledao da li su relevantni optuzujuci dokazi(cipele)…..anica dobra nepotrebna,na kraju razvodnjena,….Koja jeziv…samo prenosi istu glumu iz filma u serije i obrnuto,,Cvija isto…ali su Nikola i Ana pokidali

  5. Pati od uobičajenih boljki za naše serije (i filmove). Loša i neuverljiva gluma, čak ni glumci „stare škole“ ne mogu da izvade opšti utisak. Nebulozni, neuverljivi i neprirodni dijalozi. I ton/zvuk. Užasan. Jedva se čuja šta pričaju.

    @ Dunja

    Majić svakako nije originalan. Slučaj silovanja u Bijeljini se zaista dogodio. Optuženi (koji su na kraju i osuđeni) su se zvali – Alen i Dragan. A nikada nećeš pogoditi kako se zvala silovana žena… Koja se par dana pre silovanja – porodila. Sve što sam napisao je lako proverljivo i javno dostupno. Ako znaš gde da tražiš.

  6. Serija je gledljiva, ali postoje nelogičnosti, Alen to jest Milan pominje da je bila puška pored njega i da je mogao da spase život roditeljima, kasnije na sceni na groblju se vidi da je on bio 1988 godište. Koliko je realno očekivati da dete uzrasta 3,5 – 4 godine uzme bilo kakvo oružje da nije igračka i puca.

  7. Serija je odlična (ogledala sam pet epizoda), Vujović fenomenalan, Milica Janevski, Anica Dobra i Cvijanović takođe. Potreba pojedinaca da pljuju sve što vide, čuju je za ozbiljnu terapiju.

  8. Knjiga je fenomenalna!
    Serija ne može da joj pridje.
    Ipak je knjigu pisao sudija, sto serija nije mogla da docara ni priblizno.
    Ipak, vecina glumaca je dobro odigrala svoje uloge, osim tuziteljke.

  9. Prvo treba da pročita knjigu pisac ovog teksta pa onda da nešto kaže. Sramota me je njegove sramote i plitkosti. Serija je dobra prenesen scenario iz knjige. Mana jedina koju migu da nadjem je sto pojedini glumci nisu verno docarali likove iz njive sa svim njihovim osećanjima koja su verno docarana. Prezanimljivo i serija a knjiga još više uostalom i bila je i ostala bestseler

  10. Autr clanka pokusava da bude pametan i duhovit, a jedino sto uspeva je bude plitak. Za ozbilnjiju filmsku kritiku treba vise znanja i vestine.

  11. Serija je extra, glumci na vrhuncu zadatka. Radovan i Jovana oduševili ko i uvek. Iznenadio me i Slaven Došlo sve pohvale

  12. Botovi su se dosta uzjogunili oko ove jako dobre serije. Ja mislim da je razlog jer ne umeju da pronadjiu i koriste aplikaciju hbo max ili ako eventualno i umeju vucko im nije dao par stotina dinara da njihove pohlepne dzabalebaroške oči mogu da pogledaju, pa zbog toga svako inerpretira kako mu je volja. A serija je izuzetno kvalitetna sa jos kvalitetnijim glumcima. A to što su se te stvari nažalost stvarno dešavale sa svih strana niko od nas pojedinaca nije kriv. Tako da, kvazipatrote, smirite se. Naucite koristiti aplikaciju i uživajte u ovom sjajnom fimskom ostvarenju iz desetinu delova.

  13. Serija je dobra, ali ako ste vec trebali kadar iz „Bijeljine“ ili ste trebali stcarno otici u Bijeljinu ili bar nas vjerodistojno predstaviti. Ovako sramota kako ste i grad i gradjane predstavili! Sram vas bilo!

  14. Realno, o ukusima se ne raspravlja…Knjiga je dublja i sadržajnija, serija ima svoje falinke ali je sasvim u redu. Moje dve zamerke – idealno bi bilo da je u osam epizoda i zvuk je očajan.

  15. Poceo sam gledati seriju ,3-4 epizode i imala je potencijal i onda otkrijem o cemu se zapravo radi i kakva je to bljuvotina. Ima li ijedna hrvatska ili bosanska serija u kojoj domaci glumci pljuju po sopstvenom narodu ???Nema! Cim je to HBO uzeo ,tu Srbi ne mogu ispasti dobri nikako. Glumacka ekipa me je razocarala, pogazili su sve ono dobro sto su do sad uradili sa ovom serijom. Prodali se zapadnim retardima za saku eura.

  16. Serija je vrhunski uradjena. Gluma, režija, dramaturgija, pa čak i muzika, sve mi se dopalo. Priznajem nisam pročitao knjigu iz glupog predrasude da neki sudija može biti dobar pisac. I to ću ispraviti jer vidim i ovde u komentarima da je klnjiga odlična. Upravo kritika filma u prednjem tekstu, nije za ozbiljan komentar, jer sam izdrzao do pola teksta.

  17. Da ne bi imenovala ovog što je napisao tekst NAŠIROKO samo da bi eto nešto napisao. Mogao je da se pozabavi i drugim serijama pa da povuče jedan blagi rezime i kaže po čemu je ova serija najbolja od svih „novijih“ do sada, a ne da tupi o tome kako je loša zato što se ravukla na 10 epizoda. PA ŠTA. ŠTETA ŠTO NIJE NA VIŠE, jesi gledao GAME OF THRONES? ima ta serija 24 epizode minimum po sezoni, u početku je dosadna i mnogo sporednih likova mnogo dijaloga i teško je za pratiti, ali posle 6,7 epizode ko nije odustao shvati da je to zapravo jako dobra priča. Tako da o čemu ti tačno? Pišeš da bi pisao bez nekog jakog argumenta. Šteta što se serija nije razvukla na još jer ima materijala, na početku je kao sve SVETSKE serije monotona, previše informacija I? Treba serija da se poredi sa svetskim serijama jer je to onda naš uspeh…

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.