Red Hot Chili Peppers, jedan od najvećih alternativnih rok bendova današnjice, i pored neverice brojnih fanova u Srbiji, u okviru svoje evrospke turneje, na kojoj će posetiti još samo sedam zemalja, odlučili su da jedna bude i Srbija. Ovo je najavljeno juče na konferenciji za novinare u Medija centru od strane organizatora čitavog događaja.

Red Hot Chili Peppers, jedan od najvećih alternativnih rok bendova današnjice, i pored neverice brojnih fanova u Srbiji, u okviru svoje evrospke turneje, na kojoj će posetiti još samo sedam zemalja, odlučili su da jedna bude i Srbija. Ovo je najavljeno juče na konferenciji za novinare u Medija centru od strane organizatora čitavog događaja. U pitanju je naime Green Fest, jednodnevni muzički festival koji organizuju država Exit i Live Nation, najveća svetska koncertna agencija sa sedištem u Njujorku, zajedno sa kompanijom Carlsberg. Green Fest biće održan u utorak, 26. juna, u Inđiji, na pola puta između Beograda i Novog Sada, a učestvuju, takođe atrakcija – Kasabian, britpop indie rok bend, kao i ovdašnjoj publici dobro poznata imena: Kiril, Edo Maajka i Ritam nereda.
Tim Doudal iz Live Nationa rekao je da je u pitanju koncertna agencija koja organizuje 30.000 događaja godišnje na kojima se nađe oko 60 miliona posetilaca, a to su koncerti nekih od najvećih muzičkih zvezda: Madone, U2, Rolingstonsa, Koldpleja. Poseduju 170 dvorana širom sveta i 70 kancelarija u 20 zemalja sveta. Samo u istočnoj Evropi prošle godine organizovali su koncerte Madone, Robi Viljamsa, U2…
Pepersi će na ovoj svojoj turneju u okviru koje dolaze i u Srbiju biti u: Španiji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Holandiji, Danskoj i Poljskoj. Ova gigantska produkcija podrazumeva i 50 kamiona opreme. Doudal je na kraju rekao da očekuje da će nakon prvog velikog Green Festa u Srbiji, u budućnosti ovaj festival biti još bolji.
Aleksandar Radosavljavić iz Calsberg kompanije, ističući da je ovo već četvrta godina njihove sradanje sa Exit-om, obećao je da će i ubuduće Green Fest podrazumevati po jedan mega bend i veliki broj značajnih DJ imena. Goran Nešić, predsednik Opštine Inđija, dodao je da su oni tu da pruže logističku podršku u pristupu Inđiji, putevima, hotelima, hostelima, kampovima, obezbeđenju. Mesto gde će se održati koncert sada je veliki prazan prostor nadomak Inđije na kome je neophodno sve izgraditi, a ljudi iz same koncertne produkcije biće nedeljama pre festivala tu da postave ozvučenje, binu, video bimove.
Bojan Bošković iz Exita istakao je da je na ovaj način ispunjena želja publici Exita koja iz godine u godinu kao bend koji bi želeli da vide na Exitu na prvo mesto stavlja Peperse. Cena karte, prema njegovim rečima, pristupačna je jer je dva ili tri puta jeftinija nego na koncertima koji će biti održani u drugim državama. Ona iznosi 2.790 dinara, na dan Green Festa 3.990 dinara, sa popustom za one koji imaju kartu za Exit 07 1.590 dinara, a sa popustom za najbržih 15.000 kupaca 1.990 dinara. Prodaja ulaznica počinje 4. marta, a informacije i karte mogu se dobiti na www. ticketline.co.yu i www.exitfest. org. Planirano je da broj karata bude za 50 do 60 hiljada ljudi, s tim što će se one prodavati i u regionu, a jedan deo namenjen je i članovima fan kluba Pepersa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari