Filmska manifestacija Sinemanija, u organizaciji distributerske kuće Tuck, održaće se 19. put od 2. do 9. novembra u Beogradu u Sava centru, i od 4. do 11. novembra u Novom Sadu u bioskopu Arena. Sinemaniju otvaraju „Avanture Tin Tina“ u 3D tehnici, sa Stivenom Spilbergom kao rediteljem i Piterom Džeksonom kao producentom. U osam dana publika će biti u prilici da vidi još mnoštvo filmova glumaca i reditelja A kategorije poput Vudija Alena, Pitera Vira, Breda Pita, ali ne samo holivudskih, već i evropskih, u žanrovima trilera, drame, akcije.

Ukupno 18 ostvarenja od kojih 16 premijernih i dva reprizna – dečje filmove „Štrumpfovi“ i „Automobili“, koji će biti prikazani za vreme vikenda. Inače, paralelnog repriznog programa filmova u Maloj sali SC ove godine neće biti jer su organizatori procenili da za tim nema potrebe. Filmovi kojih naknadno neće biti u bioskopskoj distribuciji su: „Torente 4“, „Dilan Dog“, „Beg iz divljine“, „Put“, „Glas istine“, „Lovac na trolove“ i „Ratnik“.

Premijerne projekcije su od 19 i 21.30 i cena karte za njih iznosi 350 dinara, a reprizne su 14 i 16.30 i cena karte je 300 dinara. Prodaja karata počela je juče.

Trend porasta broja prodatih ulaznica za bioskop se nastavlja već četvrtu godinu, saopštili su organizatori Sinemanije, i u odnosu na isto vreme ove godine prodato je ih je deset odsto više. Najgledaniji filmovi bili su „Montevideo“ i „Štrumpfovi“, a iza njih slede „Pirati sa Kariba“, „Mamurluk u Bangkoku“, „Rio“… Do sada je bioskopske karte kupilo oko milion i osamsto, milion i devetsto hiljada gledalaca i procenjuje se da će taj broj do kraja godine biti dva miliona i 300.000 gledalaca što se nije desilo od sezone 2005.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari