Hornsman CoyoteFoto: Zappa Baza

Zappa Baza će u četvrtak, 26. septembra, biti domaćin nezaboravnom muzičkom događaju Reggae Live Show spektaklu sa legendarnim Jah Masonom i talentovanim Hornsman Coyoteom.

Ovaj jedinstveni koncert će započeti u 21h i tada će po prvi put ovi umetnici nastupiti zajedno na sceni u Beogradu.

Jah Mason, prepoznatljiv po svom autentičnom roots reggae zvuku, prvi put je posetio Beograd pre 11 godina, kada je spontano nastao hit „Belly of the Beast“ u saradnji sa Hornsman Coyoteom. Milionski pregledi pesme “Belly of the Beast“ na youtubeu i komentari na nekoliko jezika dokazuju da je pesma slušana u svim krajevima sveta.

Dosadašnja saradnja Jah Mason i Hornsman Coyote na svetskoj reggae sceni uključivala je nastupe na najvećim festivalima, turneje u Južnoj Africi, i naravno, na Jamajci. Ovaj koncert će pružiti jedinstvenu priliku fanovima da uživaju u njihovom velikom hitu i da dožive originalni roots reggae sa autentičnim Jamajčaninom, koji će po prvi put nastupati u Srbiji.

Jah Mason je rođen u okrugu Manchester na Jamajci i odrastao je u hrišćanskoj porodici. Tokom detinjstva, dobio je nadimak Perry Mason zbog svoje sposobnosti da rešava konflikte, a pod tim imenom je izdat njegov debitantski singl „Selassie I Call We“ 1991. godine, na Junior Reidovom JR izdanju. Godine 1995. pridružio se redovima Bobo Ashanti unutar Rastafari pokreta i počeo je da nastupa i snima kao Jah Mason nakon što je postao član David House grupe.

Postao je poznat na Jamajci sa hitovima „My Princess Gone“ i „Lion Look“, i takođe je imao gostujuće nastupe na singlovima svog prijatelja Jah Curea. Njegovi prvi albumi, „Keep Your Joy“ i „Working So Hard“, objavljeni su 2002. godine. Od tada je izdao albume brzinom većom od jednog godišnje, uključujući „Wheat and Tears“ i „Princess Gone…The Saga Bed“, oba izdata 2006. godine, prvi za Greensleeves Records, a drugi za VP Records, pri čemu je drugi distribuiran preko Warners.

Ulaznice za ovaj spektakl su već u pretprodaji po ceni od 1800 RSD i mogu se kupiti u Zappa Baru (Kralja Petra 41). Na dan nastupa i na ulazu Zappa Baze, ulaznice će biti dostupne po ceni od 2400 RSD.

Ne propustite priliku da budete deo ovog istorijskog događaja i da uživate u magiji reggae muzike uživo. Vidimo se u Zappa Bazi!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari