Rendal Park: Holivud izvlači pogrešne zaključke iz uspeha filma „Barbi“ 1Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

 

Glumac i komičar Rendal Park nedavno je dao intervju za magazin Rolling Stone povodom rediteljskog debija, u kome je kritikovao Holivud što je izvukao pogrešne pouke iz uspeha filma Barbi.

Nakon što je Barbi zaradila više od milijardu dolara, Holivud je sve napore uložio u to da snimi još filmova o igračkama, a Park smatra da je to pogrešna pouka.

„Mislim da, uopšteno, ova industrija izvlači pogrešne zaključke. Na primer, Barbi je ogroman blokbaster, a njihova ideja je da naprave više filmova o igračkama. Ne. Napravite više filmova o ženama koje će režirati žene.“

On se složio sa konstatacijom novinara koji je radio intervju da lekcija treba da bude poverenje nezavisnim rediteljkama poput Grete Gervig i producentkinjama poput Margo Robi.

Zbog uspeha filma Barbi, Mattel Films namerava da napravi još 14 filmova na osnovu drugih svojih igračaka, pa čak i na osnovu UNO igre sa kartama, a još uvek nije potvrđen nastavak barbi.

A, sa druge strane, Rendal Park režirao je svoj prvi film Shortcomings, adaptiran iz istoimenog grafičkog romana Adrijana Tomina.

Film prati trio mladih ljudi azijsko-američkog porekla koji se nose sa nizom komplikovanih veza u potrazi za idealnom konekcijom u Americi.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari