Ričard I. Grant domaćin BAFTA-a zbunio publiku modnim detaljem: Nosio bih deset na svakoj ruci, samo ako me žena ne bi upucala 1Foto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brilijantna glumačka ikona Ričard I. Grant, poznat po klasicima poput „Withnail and I“, ali i novijim ostvarenjima „Can You Ever Forgive Me?“ koja zavređuju brojna priznanja, bio je ko-voditelj ovogodišnjeg izdanja BAFTA-a, a kako prenose strani mediji i sjajan domaćin ceremonije.

Emotivnom reakcijom tokom govora prisećanja na preminule kolege on je izazvao simpatije publike, a zbog neobičnog „modnog detalja“ i radoznalost prisutnih.

Kako piše Far out magazin, Grant je bio odličan domaćin dodele nagrada zajedno sa Alison Hamond, a trenutak koji je privukao pažnju odigrao se za vreme in-memoriam segmenta, tokom kojeg se publika priseća velikana filma, koji su izgubili živote u poslednjih 12 meseci.

Ričard I. Grant domaćin BAFTA-a zbunio publiku modnim detaljem: Nosio bih deset na svakoj ruci, samo ako me žena ne bi upucala 2
Foto:EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Savladan emocijama, kako prenosi Far out, Grant je imao poteškoća da zadrži prisebnost tokom govora, te se u nekom momentu i „slomio“. Pre početka potresnog segmenta, Grant je izjavio: „Večeras je proslava filma u svim njegovim ludim, tužnim, smešnim, zastrašujućim oblicima koji nagone na razmišljanje. Glumac je napravio pauzu i dodao: „Hajde da iskoristimo ovu priliku da odamo počast onim članovima globalne filmske zajednice koje smo nažalost izgubili…“

„Tokom poslednjih 12 meseci… Izvinite, njihov uticaj živi u filmu. Hajdemo na trenutak da ih se sada setimo.“ – kazao je glumac, praveći dramske pauze u govoru. Njegovo obraćanje postalo je viralno na platformama društvenih medija, dobivši simpatije hiljada fanova koji su izrazili svoju podršku i saosećanje sa Grantom.

Ono što je publika takođe primetila je da glumac nosio dva ručna časovnika. A, da bi nosio i deset na svakoj ruci, samo ako ga njegova žena zbog toga ne bi upucala, izjavio je Grant jednom prilikom.

„Volim satove. Žena mi pokloni Cartier sat, a ja poželim Patek Philippe. Imam kutiju satova kod kuće. Sve potiče iz perioda kada sam sa sedam godina dobio sat za rođendanski poklon, dok su moji roditelji boravili u Švajcarskoj. Uzbuđenje zbog tog poklona ću zauvek pamtiti”- otkrio je glumac.

U razgovoru za The Telegraph, Grant je obelodanio još jednu dečačku asocijaciju – da drugi sat na njegovoj ruci, ima specifičnu svrhu.

„Kako je Esvatini najmanja zemlja na južnoj hemisferi, ja sam kao dete, kroz knjige i filmove, gledao iz nje ka spolja. Bila mi je ukorenjena zamisao da je veliki svet izvan njegovih granica. Još uvek nosim dva sata, na jednom je podešeno tačno vreme u Esvatiniju“, kazao je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari