ridli skotFoto: Sophie Virtanen/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ridli Skot je autor mnogih čuvenih filmova, a jedan od njih je i „Osmi putnik“ iz 1979. godine, koji je doživeo mnoge nastavke.

Međutim, Ridli Skot je nedavno rekao za Vanity Fair da ga niko nije pitao da režira nastavke ovog legendarnog horora.

„Ja sam autor dve franšize. Mnogi reditelji u Holivudu, recimo, na mom nivou, ne bi to prepustili. Ali meni je ’Osmi putnik’ bio drugi film i nisam imao previše izbora. A ’Istrebljivač’ mi je bio treći, tako da nisam imao izbora zbog teških partnera.“

Kaže da je to bio svojevrstan način da iz prve ruke shvati kako stvari funkcionišu u Holivudu po pitanju franšiza i nastavaka.

„Osmi putnik“ je objavljen 1979, a „Istrebljivač“ 1982. Prvi je izrodio nastavke koje su režirali redom Džejms Kameron, Dejvid Finčer i Žan Pjer Žene.

Ridli Skot se vratio ovoj franšizi režiranjem ostvarenja iz 2012. i 2017. godine, a ona još uvek dobija proširenja u vidu novih dela novih reditelja.

„Bio sam spor u početku. Trebalo je da radim nastavke ’Osmog putnika’ i ’Istrebljivača’. Promenite se s godinama. U to vreme, nisam želeo da ponovo prolazim kroz to, tako da je došao prvo Džim Kameron, a potom i Dejvid Finčer.“

Nastavio je: „Niko mi to nije rekao niti me pitao. Možete da pretpostavite da nisam bio srećan“.

Ridli Skot nije režirao film „Istrebljivač 2049″, iako je trebalo, već je to učinio Deni Vilnev, a Skot je bio izvršni producent.

„Požalio sam zbog toga, ali je od uradio odličan posao“, rekao je Skot.

Franšiza „Osmi putnik“ dobija nastavak/ribut pod nazivom „Romul“ u režiji Fedea Alvareza, a čija radnja se dešava 20 godina nakon Skotovog originala.

Skot, u međuvremenu, režira novi deo „Gladijatora“, još jednog svog čuvenog filmskog hita.

Izvor: IndieWire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari