Robert Dauni DžuniorFoto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Robert Dauni Džunior otkrio je u intervjuu za Njujork tajms koja dva filma su naročito značajna u njegovoj karijeri, a zanimljivo je da se oba smatraju velikim promašajima.

Njegovi filmovi su zaradili više od 14 milijardi dolara, ima jednog Oskara, tri Zlatna globusa i smatra se jednim od najboljih glumaca svoje generacije. Ipak, kada se u intervjuu za Njujork tajms osvrnuo na svoju karijeru, Robert Dauni Džunior izdvojio je uloge uloge u dva neuspešna filma kao za njega najbitnije.

U pitanju su role u dve komedije: „The Shaggy Dog“ i „Dolittle“.

Prva je izašla 2006. i jedva je uspela da povrati uložena sredstva. Kritičari su možda „sahranili“ film o liku koji se s vremena na vreme pretvara u psa, ali je Dauni Džunioru ova uloga puno značila, budući da je sarađivao sa studijom Dizni nakon turbulentnog perioda u karijeri i životu i odslužene jednogodišnje kazne u zatvoru.

Kao drugi značajan film u karijeri, slavni glumac je izdvojio „Dolittle“ iz 2020, još jednu adaptaciju knjiga za decu Hjua Loftinga. U filmu je tumačio naslovnog junaka, doktora koji je u stanju da priča s životinjama. Radi se o još jednom velikom promašaju, na koji je Robert Dauni Džunior potrošio dve godine svog života.

Ipak, neuspeh mu je omogućio da pronađe nove prioritete u životu, prekine saradnju sa nekim ljudima i snimi dokumentara o svom ocu („Sr.“).

Na kraju kada je izgledalo da više neće moći da dobija atraktivne ponude za filmove kao ranije, Dauni Džunior je dobio poziv od Kristofera Nolana da igra u filmu „Openhajmer“. Njegova briljantna gluma u ovom ostvarenju donela mu je Oskara za najboljeg glumca u sporednoj ulozi i označila još jedan novi početak u njegovoj karijeri.

Poslednja vest je da se Robert Dauni Džunior vraća u svet Marvelovih superheroja, ali ovog puta kao negativac Doktor Dum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari