Robert Dauni Džunior: „Openhajmer je najbolji film u kome sam glumio“ 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Uprkos tome što su se povukli sa premijere u znak solidarnosti sa kolegama koji su započeli štrajk, glumci iz filma Openhajmer nastavljaju sa pohvalama na njegov račun, a sada je na red došao Robert Dauni Džunior.

Nakon više od decenije provedene u Marvelu u ulozi Tonija Starka (Ajronmena), Dauni ipak ističe ovaj film Kristofera Nolana kao najbolji u kome je glumio do sada.

„Samo ću to reći – ovo je najbolji film u kome sam glumio do sada i jedva čekam da svi vi to iskusite.“

Dauni je prethodno za Njujork Tajms rekao da je zabrinut šta će biti sa njegovom glumom van Marvela zbog tumačenja jedne uloge toliko dug period vremena: „Počnete da se pitate da neki mišić u vašem telu nije atrofirao“.

U ovom filmu, Dauni tumači lik Luisa Štrausa, šefa organizacije Atomic Energy Comission, koji je blisko sarađivao sa Dž. Robertom Openhajmerom, tvorcem atomske bombe.

„[…] Ne znam zašto se toliko poistovećujem sa Štrausom, ali osećam da je trebalo da tumačim ovu ulogu i znao sam da ću biti u dobrim rukama. Openhajmer je postao neka vrsta razgraničenja za mene.“

Kristofer Nolan je za Los Anđeles Tajms rekao da je Daunijev rola u ovom filmu potpuno drugačija od onog što je on prethodno radio, vrativši se skroz do uloge Čarlija Čaplina za koju je glumac nominovan za Oskara 1992. godine.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari