Robinu Vilijamsu ponuđena uloga Džokera u Bartonovom Betmenu samo da bi se Džek Nikolson "trgao" 1Foto: CBS Television / Entertainment Pictures / Profimedia

Jedna od mnogih legendarnih uloga Džeka Nikolsona bila je i izvedba Džokera u Betmenu Tima Bartona 1989.

Zbog maestralno iznetog lika kultnog Betmenovog negativca mnogi ga i dalje smatraju najboljim Džokerom u igranom filmu. Kako piše Index.hr to je bio i prvi Džoker na ekranu, još od Cezara Romera u TV seriji Batman 1960-ih.

Međutim, Nikolson je naišao na probleme tokom pregovora sa produkcijskom kučom Warner Bros, i dugo se premišljao oko uloge, oklevajući da je prihvati jer nije želeo da nosi šminku. Kasting tim je uvek na prvom mestu imao Nikolsona u ulozi Džokera, ali su zbog njegovog nezadovoljstva bili prinuđeni da se obrate nekom drugom.

Robinu Vilijamsu ponuđena uloga Džokera u Bartonovom Betmenu samo da bi se Džek Nikolson "trgao" 2
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Taj neko je bio niko drugi do Robin Vilijams, koji je ulogu prihvatio ali je na kraju nije dobio, jer se ispostavilo da ponuda nije bila prava. Robin je inače bio veliki ljubitelj stripova. Iz tog razloga bez oklevanja je ulogu strip negativca prihvatio, iako je kasnije priznao dam u mu ponuda nije delovala iskreno.

Poznati komičar je verovao da mu je Warner Bros ponudio Džokeru u nadi da će se Nikolson predomisliti. Plan im je očigledno uspeo, jer se dobitnik tri Oskara predomislio i odlučio da glumi u Bartonovom filmu.

„Odgovorio sam im, ali su mi rekli da kasnim. Rekli su da su izabrali Džeka preko vikenda jer nisam brzo odgovorio. Rekao sam im da su mi dali rok do ponedeljka i da sam im odgovorio pre roka. Ali njihova ponuda je imala za cilj samo to da nateraju Džeka da se trgne“, rekao je tada Vilijams.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari