Besplatan ulaz u muzej Nikole Tesle povodom obeležavanja rođendana velikog naučnika 1Foto: Privatna arhiva Z.G. CCHR

Povodom rođendana Nikole Tesle, danas, u sredu 10 jula, ulaz u beogradski muzej koji nosi ime i prezime ovog velikog naučnika biće besplatan.

Stručna vođenja će biti organiziovana na pola sata prema rasporedu koji će biti objavljen na sajtu.

U svetu se povodom rođendana Nikole Tesle održavaju brojne manifestacije.

Tako je humanitarna organizacija Kanađani za decu sa ugroženim zdravljem iz Toronta, pozvala Nikola Tesla obrazovnu organizaciju iz Hamiltona da održi virtuelnu prezentaciju o Teslinom životu i pronalascima za Klub Mladih Crvenog Krsta Ohrid 10 jula na dan Teslinog rođendana

Inicijator ovog događaja je Zolen Georgievska, predsednica humanitarne organizacije -Canadiens for Children at Health Risk-CCHR ( Kanađani za decu sa ugroženim zdravljem ) u saradnji sa Crvenim Krstom Ohrid i Crvenim Krstom Republike Severne Makedonije i Klubom Mladih. Takođe su pozvani da se virtuelno uključe Klubovi

Mladih Crvenog Krsta iz nekoliko gradova Srbije i bivše Jugoslavije

CCHR se uspesno bavi promovisanjem zdravlja i podizanjem kvaliteta života dece, omladine i njihovih porodica, putem informisanja, obrazovanja i pomoći u cilju prevencije, lečenja i istraživanja bolesti u Kanadi i na Balkanu.

U toj misiji organizuje mnoge aktivnosti, među kojima su seminari, radionice i prezentacije.

Dr. Majda Đordjevic je sa zadovoljstvom prihvatila da bude gost- predavač sa svojom prezentacijom. Ona je na tu temu održala preko 100 prezentacija u poslednjih 10 godina, ali ovo će biti prva virtuelna. Pored izlaganja prilagođenog uzrastu ( 16 – 20 godina starosti ) i predznanju slušalaca, biće prikazan dokumentarni film iz Muzeja Nikole Tesla u Beogradu.

Takođe će biti demonstriran rad tri Teslina pronalaska: plazma lopta i Teslin kalem koji ilustruju bežicni prenos energije kao i Kolumbovo jaje koje ilustruje obrtno magnetno polje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari