Rudolf Hes, čovek i čudovište: Stvarna istorija iza Aušvica i filma „Zona interesa“

Ostavite komentar


  1. Ponavlja se i te kako.Pogledajmo šta se oko nas događa. Ne pravimo se blesavi da ne bude kasno!

  2. Rudolf Heß je bio ministar bez portfelja u vladi Adolfa Hitlera.
    Rudolf Höß je bio komandant Ausvica.
    Srpska ortografija je ocajna brljotina jednog odbeglog kaludjera iz 19 veka i bez ikakvog potrebnog obrazovanja koji je pokusao da bude nekakav lingvisticki reformator i iza sebe ostavio samo haos i nered.

  3. Nesto ste debelo pobrkali,1940. Rudolf Hes je avionom odleteo u Englesku da bi pregovarao u miru i nije se vise vracao u Nemacku niti ucestvovao u ratu jer je uhapsen od strane Engleza i ostatak rata je proveo u njihovom zatvoru,a u tekstu se spominje da je bio aktivan 1943 i 1944 godine,sto apsolutno nije tacno.

  4. Nije zlo banalno nego je banalnost zla. Eno banalnosti u Izraelu danas velicine cetiri masovne grobnice u Srebrenici i nikom nista (radovi u toku).

  5. I Rudolf Hes nije obesen 1947,nego je izvrsio samoubisvo 1987 u zatvoru,tada je imao preko 90 godina.

  6. Postojala su dva Rudolfa Hesa. Jedan je bio komandant Aušvica, a drugi je bio jedan od Hitlerovih najodanijih partijskih drugova.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.