Sablić: Plače mi se jer svaki protest završi našom nemoći i njihovim trijumfom

Ostavite komentar


  1. svaka cast glumici Seki Sabljic, ali politika je drugo. Narod u Srbiji treba da zna da je Srbija okupirana od EU i NATO, sveta srpska zemlja KiM je vojno okupirana. Ova vlast je Briselskim sporazumom izdala KiM. Vlast u Srbiji nema moc, opstaje na lazima medija, AV je obicna kukavica, koga podrzavaju EU i NATO. Drugo, ne treba pozivati narod na sukobe, vec na resavanje problema razgovorom, sukobe zele samo neprijatelji Srbije…

  2. Naravno da „trijumfuju“, jer se u ovoj državi otima od naroda, i ulaže u gebels propagandu, tajne službe pakuju, mediji pakuju, kriminalce plaćaju i debelo nagradjuju! Jako je teško, i gotovo nemoguće izboriti se sa svim preprekama.

  3. Ponavljaci, prevaranti, lopovi, falsifikatori, neskolovani, primitivni, skoro pa sizoidni, alavi, siledzije, spremni za izdaju, katastrofa

    1. SEKO TO STO PRICAS BOLJE ISPECI PA RECI,NEGO NEKE STVARI SI ZABORAVILA,A NISI BAS MLADA. ZIVIM U PARACINU GDE JE NEKADA CVETAO GRAD OD INDUSTRIJE. SAMO TRI GIGANTA KOJA SU URNISANA U VREME VLADAVINE OPOZICIJE: „SRPSKA FABRIKA STAKLA“PRODATA ZA VREME VLADAVINE DS BUGARSKIM MAFIJASIMA ,SADA SE JEDVA ODRZAVA U ZIVOTU OD 2.500 RADNIKA SVELO SE NA 200 SA VEOMA MALOM PROIZVODNJOM. CUVENA STOFARA :BRANKO KRSMANOVIC“ VLASNIKA TOKAREVICA JOS U PREDPROSLOM VEKU I POD NJEGOVIM UGOVOROM I VREME KOMUNIZMA UVOZILI VUNU IZ AUSTRALIJE PRODATA TURCIMA I UGASENA. FABRIKA CEMENTA „NOVI POPOVAC“ OD PRRKO 3000 RADNIKA I VELIKOM PROIZVODNJOM, PRODATA I RADI SA 300 RADNIKA I VEOMA MALOM PROIZVODNJOM .FABRIKA OBUCE PA KOPETANTI OVIM FABRIKAMA KOJIH JE BILO NA DESETINE , SVE JE TO UNISTENO.IMA TU JOS MLOGO PRIVATNIKA KOJI SU UGASENI . TO SU SVE LEPO SREDILI NASI TADA ULICNI „SERPADJIJE“ DA BI SE DOKOPALI VLASI I PRIVILEGIJA,DA MOZE DA KRADU I NIKO NESME DA IH DIRA. AKO NEVERUJETE DODJITE U PARACIN I UVERICETE SE. STARIJI SE SECAJU REKLAME“KAMENI BONBON“ PO KOJOJ JE BOMBONARA BILA POZNATA SIROM JUGOSLAVIJE,A SADA PROPAST.

      1. Dragi Paraćinče,

        Pošto ti je kriva opozicija a zaboravljaš da ti isti giganti nisu propali za vreme opozicije(neosporno nesposobne da nas izvuče na pravi put) već za vreme pozicije čiji su sastavni deo bili i članovi današnje pozicije( svidja mi se definicija “ponavljači”). Shodno tome pamet u glavu, za početak uzdahni doboko i u bolje sutra…
        Pozdrav

  4. Sve što popularna Seka kaže je apsolutna istina. Međutim rešenje nije u buntovima i paljenju zgrade Skupštine, jer i oni koji to rade ili organizuju su takođe ogrezli u neporalu i lažima. Rešenje je u izgrađivanju svesti o sistemu vrednosti.

  5. Evo i Seke Sabljić?! „Naš protest se završi njihovim trijumfom“?! Koji su to „NAŠI“ odnosno, koji su to „NJIHOVI“?! Zar se, i ovoj večitoj dramskoj umetnici, ne čini da se, baš, u tome što ona potencira, krije sva naša vekovna tragika. Što postoje „NAŠI“ i „NJIHOVI“ trijumfi. Uvek smo u bitkama za „NAŠ TRIJUMF“ ne shvatajući da će taj naš, toliko željeni trijumf biti tragika za one „NJIHOVE“. Ne čudi me kada ovako uptošćene i siromašne stavove, koji su prikladniji ulici nego pozorištu, imaju polupismene osobe ali, neko ko se predstavlja intelektualnom elitom ovoga društva morao bi da daje promišljenije izjave.

    1. Kako te ne mrzi da radiš to što radiš? Pride imaš nekoga da ti objavljuje brljotine.

      1. Vama je, čini mi se, jedino žao što nisam tako pismen, moderan i pošten kao većina vas, čiji je jedini „kvalitet“, zaista, unikatna mržnja i opterećenost jednim čovekom, odnosno, Aleksandrom Vučićem. Hajde da i ja Vas pitam a, koga Vi imate kada Vam je objavljen ovaj Vaš visokoumni komentar?

    2. To sto Seka prica o nasim i njihovim, to je realno stanje tj. posledica necije politike. Neko je 8 godina pravio nase i njihove pristalice na mitinzima tzv. podrske, neko je pravio podelu na nase i njihove medije, neko je precutkivao svoja nedela, a orkestrirano graktao na njihova. Mi posteni, a oni fasisti, lopovi, rade protiv interesa Srbije i jos more drugih primera. Nije ti to nikad zasmetalo, sto je tipicna botovska praksa, tako da te apsolutno razumem.

    3. Uplaših se da će izostati tvoj tradiciono neutralni komentar.
      P. S. Naravno, nisi ti za ovaj režim.

    4. Ustaj narode srpski… nekultura i nepoštenje na sve strane prisutna…zar morate da se vodite time da to nije se meni desilo…pa zar mora….

  6. Svaka rec Vam je zlatna
    Istinu ste rekli
    Samo motka ih moze oterati
    Najgori se docepali vlasti
    Studenti I mladi su zatajili a i mnogi drugi, kriza morala…

  7. Bravo komsinice! Dok se omladina i radnik ne late mocuga i umlate bagru- nema nama napred!

  8. Ne Seko. Nisu oni ponavljači. Mi smo. Ubili smo izvornog reformatora a onda smo na vlast doveli ekipu iz devedesetih. Majmunisanje se skupo plaća. A oni samo rade svoj posao. Tzv. opozicija je takođe rinfuz iz devedesetih i ranih dvehiljaditih. A, gde su ti radnici i omladina? Da nisu možda kao onaj nevidljivi čovek? Tu su al se ne vide.

    1. Boža Otrov. U pravu ste, ali treba znati da se borba za demokratiju vodi još od pre 30 godina i da se narod u međuvremenu i izmorio (stariji) i uplivao u nerešena egzistencijalna pitanja (mlađi), da veliki deo Srbije nema pravu informaciju jer je sve uzurpirano i kontrolisano i da, na kraju, mi kao narod nismo u većini, posebno ruralni krajevi, politički pismeni i da živimo u tradiciji „voždova“ još od 1804 godine, sa veoma kratkim periodom politiičkog liberalizna (1903-1912) i 2000-2002, t.j. do ubistva Zorana Đinđića, jedinog autohtonog Evropejca među srpskim političarima. Iz svega ovoga su i politički protesti samolikvidirajući, ili se na kraju ispostavi (tipičan primer jedan od pet miliona i Trifunović,) da na kraju pokleknu pred izgledima ulaska u „Skupštinu“. Sa druge strane, vladajuća partija je učinila sve da se uspostave brane (informacija), da se opozicija koruptivnim i drugim zakulisnim radnjama razbije ili propagandom ogadi građanima.

      1. Veličanje Đinđića i pravljenje od njega sveca je još jedan problem srpskog društva. Veliki broj pljačkaških privatizacija i lično bogaćenje su činjenice. Dovoljno je proveriti imovinsku kartu pokojnog premijera , a sada njegove udovice. Pošten čovek i borac protiv korupcije takav saldo u nekretninama, firmama i bankama sigurno ne bi imao! Isto važi i za sve njegove saradnike Čeda, Beba, Boža, Vlahivić, Kolesar, Janjušević, Petrović, kum iz Surčina, Viktorija group….

  9. Smeniti ovu vlast, vratiti demokratiju i parlamentarizam, prestati više manipulisati narodom i početi prihvatati odgovornost za sopstvene postupke, završiti pregovore sa Albancima, otvoriti nova poglavlja za pristupanje EU i postati članica NATO saveza. To je najbolja moguća opcija da gradjanska Srbija smeni srpski opanak pun predrasuda, gluposti i mitova i ne dozvoli da joj se ikada više dese Milošević, Šešelj i Vučić, da se SPC odvoji od države i postane univerzalna Hristova crkva.

    1. EU podržava Vučića. Probudite se, Vi ste za EU i podržavate EU a EU Vam radi o glavi.

  10. Da?
    Još je strašnije što se sve to dešava naočigled svih nas takoreći ispred naših očiju a mi sve to nemoguće, ukočeno i zblanuto posmatramo,kao da se ne radi o našim već o tuđim životima?
    A vidite ovde (na trulom Zapadu ) i Meni pakuju,pakuju. ..
    ali posao ?
    Sve je veci obujam posla a sve tanji obujam struka na abdomenu ???
    Mala digresija?
    Ovde na planiniskim visinama seljani i seljancice su u jeku skidanja letine tj. trave !!!
    A nakon toga Alpsko mlijeko pakuju u tetra pak pa Me zanima ako bih i JA mogao da im se pridruzim na primer valjanju po senu ili da nekoj ne upycenoj seljancici objasnim (kao Prle neke stvari ???)
    A sto se tice Srbije još nije dogorelo do nokta što bi rekli?
    Bice to kad počne prepakivanje Šećera i pakovanje Prasica !!!

  11. Mislim, i motka je rešenje, samo, ne zaboravite, motka ima dva kraja a, postoji i ona narodna, koju ću malo modifikovati pa za ovu priliku glasi, „Ko se motke lati od motke će i stradati“?!

  12. Kako da nikada nisi izabrala pravu stranu?Ocigledno da je to tvoja greska s toga trpi i ne jadikuj.

  13. Poznata glumica verovatno nema decu,zato gura tuđu decu u prve redove.Gde je mudrost njenih godina,gde je smislenost haosa,šta su posledice i šta su benefiti blokade.

  14. Više ne idem ispred skupštine jer svi „sve znaju“, sede kući. i mrze(sebe, druge, av, kuce, bogate, lepe, koga stignu…).

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.