Sahranjen Bora Đorđević: Legendarni roker ispraćen uz pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele“ 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages07, septembar, 2024, Cacak Ispred kapele na Gradskom groblje u Cacku nalazi se sanduk sa Borinim telom, a oko njega postavljeni su venci sa oprostajnim porukama. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Bora Đorđević (1952-2024), legenda rokenrola sahranjen je danas na groblju u Čačku, kako je i bila njegova poslednja želja.

Nakon završenog opela, crkveni hor je otpevao kultnu pesmu Riblje Čorbe „Pogledaj dom svoj, anđele“.

Kovčeg sa telom Bore Đorđevića uputio s potom ka večnoj kući rokera, a na čelu povorke bili su članovi benda Riblja čorba.

Sahranjen Bora Đorđević: Legendarni roker ispraćen uz pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele“ 2
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pored porodice i prijatelja na večni počinak Boru su ispratili brojni poštovaoci njegovog dela.

Sahrani proslavljenog rokera prisustvovale su i brojne javne ličnosti, među kojima je bio i bivši predsednik SR Jugoslavije i Vlade Srbije, Vojislav Koštunica, koji je bio veliki Borin prijatelj.

Sahranjen Bora Đorđević: Legendarni roker ispraćen uz pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele“ 3
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pored članova benda Riblja čorba, bili su tu i Miroslav Ilić, Zoran Dašić Daša, Đorđe David, ministar Nikola Selaković, Goran Gale Kerber, Momčilo Bajagić Bajaga, Era Ojdanić, legenda Zvezde Boško Đurovski, političar Boško Obradović…

Sahranjen Bora Đorđević: Legendarni roker ispraćen uz pesmu "Pogledaj dom svoj, anđele“ 4
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prethodno, na komemorativnom skupu koji je održan u Kulturnom centru Čačka između ostalih od Bore su se oprostili i članovi njegovog benda među kojima i Miroslav Vicko Milatović jedini živ od osnivača grupe Riblja čorba.

On se od Bore oprostio rečima:

„Dragi naš Boki, ako misliš da si otišao, varaš se, ako misliš da si nas ostavio takođe se varaš. Zauvek ćeš ostatiti duboko u našim srcima i nikada nećeš otići. Imali smo tu čast i sreću da si nas izabrao da stvaramo muziku na tvoje vrhunske tekstove Voleo bih da nam pozdraviš Mišu i Rajka i da im kažeš da nam užasno nedostaju, kao što ćeš nam i ti užasno nedostajati. Nađi večni spokoj i mir jer to si, brate, zaslužio“, rekao je Milatović sa knedlom u grlu“ preneli su mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari