Sahranjen glumac Branislav Petrušević Petrući: Uživao je da nasmeje ljude 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Mnogobrojni prijatelji i poštovaoci oprostili su se juče na Novom groblju od glumca i komičara Branislava Petruševića Petrućija, koji je iznenada preminuo u 63. godini života.

Na komemoraciji u Radio Beogradu, Dragoljub Mićko LJubičić, njegov kolega iz čuvene generacije Indeksovog radio pozorišta, rekao je kako Petrući nije znao da priča viceve, već ih je sam pravio.

– Meni je bilo zanimljivo, kada sam ga prvi put video 1983. godine, da uporedim njegov lik koji do tada nisam poznavao, sa svim tim audio likovima koje sam čuo godinama pre nego što sam ga upoznao i bilo je jako teško spojiti njegov lik sa svim tim likovima. Tako da se mi danas ovde ne opraštamo samo od njega, nego se opraštamo od niza likova koje nam je podario. Moram da kažem da je Petrući, koji je imitirao fantastično, imao tu savršeno originalnu stranu ličnosti – njegov humor je bio potpuno autentičan. On nije bio imitacija bilo čijeg humora. Od njega ste čuli fore i fazone koje niste čuli od nekog, on nije prepričavao… – rekao je Mićko LJubičić.

On je podsetio da je sa Petrućijem igrao u više od hiljadu predstava i da su ukupno dvadeset godina proveli zajedno radeći Indeksovo pozorište.

– Bio je rođeni glumac, i to glumac koji nije dovoljno iskorišćen, nije dovoljno prepoznat kao glumac. Ubeđen sam da je, od svega što je radio, najviše uživao u tome da nasmeje ljude i u tome je i uspevao – rekao je LJubičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari