Sutra se otvara 67. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu 1Foto: Stanislav Milojković

Na Beogradskom sajmu sutra se otvara 67. Međunarodni sajam knjiga na kojem će se do 27. oktobra, pod sloganom „Reč je slobodna“, predstaviti više od 400 izlagača iz Srbije i inostranstva.

Sajam će sutra u 18 časova otvoriti pesnikinja, dramska spisateljica, scenaristkinja i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Milena Marković, a u ime Kube koja je ove godine zemlja počasni gost, govoriće pripovedač, pesnik i antropolog Migel Barnet.

Za publiku će Sajam biti otvoren sutra od 10 časova.

Počasni gosti na ovogodišnjem sajmu su pisci Toni Parsons iz Velike Britanije, David Unger iz Gvatemale i Sjedinjenih Američkih Država i Nataša Rogelja iz Slovenije.

Na sajmu učestvuju i Belorusija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Italija, Iran, Kongo, Maroko, Nemačka, Rumunija, Rusija, Tunis, Turska, Ukrajina.

Sajam knjiga imaće četiri programske celine: „Hiljadu zašto“ o književnosti za decu i mlade, „Pesme sunca“ o poeziji, „Atlas opisan nebom“ o nedavno umrlom piscu i akademiku Goranu Petroviću i „Sumljivo lice“, u spomen na Branislava Nušića. Biće i tribina o odnosu književnosti i ideologije i zlouptrebi veštačke inteligencije u prevođenju.

Porodični dani Sajma biće 21. i 22. oktobar kada će jedna karta važiti za celu porodicu, dok će školski dan, za organizovane posete učenika, studenata, nastavnika i profesora, biče 24. oktobar.

Radno vreme Sajma knjiga je od 10 do 20 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, za grupne posete 250 dinara, za porodični dan 1.000 dinara, a ulaznica za sve dane trajanja Sajma je 2.000 dinara, dok je cena parkinga po satu 200 dinara.

Istovremeno je na Beogradskom sajmu 53. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete. Sajam će obuhvatiti sve segmente obrazovnog sistema – formalno i neformalno obrazovanje, profesionalna orijentacija, preduzetništvo, edukacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari